Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

300 demonstranter kræver tryghed på Nørrebro

Beboerne på Nørrebro har været vidner til gentagne skudepisoder. 300 personer er gået på gaden for at kræve tryghed.

Danmark

»Alle har ret til en tryg opvækst«.

Det er parolen, der har fået 300 demonstranter, til at gå i samlet flok fra Sankt Hans Torv til Blågårds Plads på Nørrebro. Med sig har de haft farverige balloner og sange.

Trætte af skyderier Demonstranterne viser deres utilfredshed med de seneste ugers optrapning i skyderier blandt kriminelle bander og rockere.

Gruppen bevægede sig blandt andet igennem Jægersborggade, Korsgade, Nørrebrogade og Blågårdsgade. Gader på indre Nørrebro, som har været centrum for flere skudepisoder i den seneste tid.

Protestdemonstrationen var arrangeret af Ungdommens Røde Kors, som er en frivillig organisation, der arbejder for socialt udsatte børn og unge. De driver blandt andet en lektiecafé og en pigeklub på Blågårds Plads.

»Med balloner og oprejst pande«
»Vores ambition var at sende en hel masse københavnere afsted med balloner og oprejst pande, fordi det er uacceptabelt at børn og unge på Nørrebro lider under det her«, fortæller organisationens landssekretær, Rasmus Grue Christensen.

Rasmus Grue Christensen mener, at der skal mere forebyggende socialt arbejde til, for at få bugt med kriminaliteten blandt de unge.

»Mere politi og højere straffe kan løse symptomer her og nu, men på længere sigt er der brug for mere forebyggende arbejde. Det kan blandt andet være ved at tilføre flere ressourcer til det frivillige arbejde, så vi kan give de unge nogle positive alternativer«, siger han.

Fredelig demonstration

Demonstrationen, som blev fulgt på vej af motorcykelbetjente fra Københavns Politi, forløb i fred og ro, oplyser Københavns Politi.

I den forgangne uge har adskillige kommunale institutioner, caféer og forretningsdrivende udtrykt frygt for at blive indblandet i den verserende bandekrig. Københavns Politi har på den baggrund indgået en aftale med kommunen om at være fremme indenfor et minut, hvis personalet på institutionerne slår alarm.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce