Kløvermarken og Kløverparken er de grunde, der er i spil til en mulig skihopbakke. Grundene ligger på Amager i København.

Kløvermarken og Kløverparken er de grunde, der er i spil til en mulig skihopbakke. Grundene ligger på Amager i København.

Danmark

S: Skibakke på Amager er »urealistisk«

Et flertal i Københavns Borgerrepræsentation foreslår, at der skal være en skibakke på Kløvermarken.

Danmark

Boksehandskerne er kommet på i Københavns Borgerrepræsentation.

Dansk Folkeparti, Venstre, Konservative, SF og Enhedslisten er gået udenom Socialdemokraterne i et forslag om at bruge Kløvermarken på Amager til et rekreativt idrætsparadis.

Dette paradis skal blandt andet have en kunstig skibakke til en anslået pris på 80 millioner kroner.

Socialdemokraternes forslag skrottet Socialdemokraterne, som vil bruge grundene til billige boliger, er blevet ignoreret og langer nu hårdt ud efter forslaget.

»Det er en utrolig dårlig idé. Det minder mest af alt om luftige tanker fra partierne, i et forsøg på at sabotere vores fuldt finansierede plan for grunden«, siger Socialdemokraternes politiske ordfører i borgerrepræsentationen, Anne Vang (S).

Københavns overborgmester, Ritt Bjerregaard (S), har lovet billige boliger til københavnerne. Planen, som blev skrottet i februar, efter manglende politisk opbakning, skulle søsættes senere i år.

Giftig grund i spil
Det nye forslag siger endnu ikke noget om, hvor skibakken skal ligge mere præcist. Der er to grunde i spil, henholdsvis Kløvermarken og Kløverparken på Amager i København.

Kløverparken, som er ejet af firmaet Skanska, er giftig. Og firmaet var derfor i gang med at rense grunden op. Skanska er ikke blevet kontaktet omkring et skihopbakkeprojekt. Det bekræfter firmaets presseafdeling overfor politiken.dk.

Anne Vang er skeptisk overfor forslaget.

»Jeg synes ikke, at der er nogen som helst grund til at ønske partierne tillykke med, at de har fejet et renoveringsprojekt af alle boldbanerne og et boligprojekt af banen for at få en giftgrund til København«, fastslår Anne Vang.

Ingen penge

Anne Vang dødsdømmer projektet om en skibakke på forhånd på grund af den manglende finansiering.

»Partierne har nogle luftige idéer, men de har ikke sat penge af til det. Der er ikke sat én krone på det her projekt, så der kommer ikke til at ske noget det næste lange stykke tid«, konkluderer hun om idéen til Københavns potentielt første kunstige skihopbakke.

Læs om byggeprojektet på de omstridte grunde på Skanskas hjemmeside.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce