Foto: MOGENS FLINDT
Danmark

Anni Fønsby varetægtsfængsles i 24 dage

Den rufferi-anklagede Anni Fønsby er varetægtsfængslet i knap fire uger, så hun ikke kan påvirke vidner i sagen.

Danmark

En grædefærdig Anni Fønsby har forladt retten i Odense med udsigt til knap fire ugers varetægtsfængsling.

Ifølge anklagemyndigheden har hun drevet bordeller i flere år, fra april 2005 til i går, hvor hun blev anholdt for rufferi.

Anni Fønsby erklærer sig fortsat uskyldig, og hendes forsvarer, Finn Bachmann, fastholder dog muligheden for at kære varetægtsfængslingen.

Fik vejledning fra advokat Ifølge Finn Bachmann handlede Anni Fønsby i god tro i forbindelse med bordeldriften. Han fremhæver, at hun modtog vejledning fra en advokat og drev på baggrund af den vejledning bordellerne som en klubvirksomhed, hvor folk skulle betale entre.

Alligevel valgte retten i Odense at varetægtsfængsle Anni Fønsby. Der blev lagt vægt på, at hun ikke skulle have mulighed for at påvirke de kvinder med tilknytning til bordellerne, som skal afhøres i sagen.

Belastende ord om Anni
Retten i Odense har varetægtsfængslet en 37-årig kvinde, der er en del af et stort netværk, som driver bordeller i hele landet, i sagen.

Det er kommet frem, at kvinden har afgivet en forklaring, der har stærkt belastende for Anni Fønsby.

Anni Fønsbys mand, it-milliardæren Erik Damgaard, er sigtet for at have ydet rådgivning om indkøb af møbler til bordeller, til istandsættelse af massageklinikker samt generel økonomisk rådgivning.

Han afhøres i øjeblikket for lukkede døre. Politiken.dk følger sagen.

Otte millioner kroners fortjeneste

Rufferiet drejer sig om i alt otte massageklinikker. Politi og Skat har ikke opgjort fortjenesten på alle bordellerne. Foreløbig er Anni Fønsby sigtet for at have tjent lige knapt otte millioner på de seksuelle ydelser.

Alene et bordel på Sankt Kjelds Plads på Østerbro i København skønnes at have haft en omsætning på 3,7 millioner kroner

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce