Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg

Politiet på gerningsstedet lørdag aften.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skudofre ledte bare efter p-plads

De to mænd, som blev beskudt lørdag aften på Nørrebro, var bare på vej til en koncert.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det var angiveligt fordi, de cirklede langsomt rundt på Nørrebro i deres bil og ledte efter en parkeringsplads, at to mænd lørdag aften kort før klokken 20 blev beskudt i krydset ved Korsgade og Griffenfeldtsgade.

Det siger vicepolitiinspektør ved Københavns Politi Henning Schmidt til politiken.dk.

Han oplyser, at de to mænd, der har dansk baggrund, skulle til koncert i Stengade 30, og at de derfor cirklede rundt i kvarteret.

»Og vores teori er så, at det kan være blevet misforstået af nogle, der har været nervøse, og som så har skudt efter dem«.

32-årig mand opereret En 32-årig mand blev ramt i ryggen af skud affyret af to-tre cyklister, som cyklede op på siden af bilen. Han er blevet opereret på Rigshospitalet, og hans tilstand er stabil men kritisk. Kammeraten slap uskadt, men er meget rystet.

Politiet har efterfølgende anholdt tre mænd af indvandrerbaggrund, der svarer til signalementet af cyklisterne. Alle tre var iført skudsikker vest.

Det er noget nyt, at der bliver brugt cykler i skudopgørene, og Henning Schmidt egen teori er, at de er blevet valgt, fordi det gør det lettere for de selvbestaltede vagtkorps at komme hurtigt rundt i kvarteret.

Led i bandekrigen
Politiet regner med, at skyderiet skal ses som led i krigen mellem rockere og indvandrerbander. Blot er det igen gået ud over en uskyldig.

Betyder det, at almindelige mennesker skal være bange for at bevæge sig rundt i byen?

»Nej, det mener jeg ikke, men det er stærkt bekymrende, at nogle er så nervøse, at de skyder på næsten hvad som helst«, siger Henning Schmidt.

Politiet har oprustet i gaderne

Politiet oprustede i mandags med en task force med godt 30 mand i forbindelse med bandekrigen.

Fredag blev en 25-årig mand af udenlandsk herkomst skudt og dræbt i Mjølnerparken på Nørrebro, og lørdag gik det så ud over den 32-årige mand, da han og en kammerat ledte efter en p-plads.

»Vi kan ikke stå på hvert et gadehjørne, men vi var fremme tre minutter efter, at der var blevet skudt«, siger Henning Schmidt til politiken.dk om lørdagens skyderi.

Han oplyser, at politiet på mandag vil evaluere situationen og blandt andet tage stilling til, om den task force, der er etableret, er stor nok.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden