Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Udbruddet af svineinfluenza bekymrer mennesker over hele verden. Her er det rejsende i Ninoy Aquino Internationale Lufthavn i Filippinernes hovedstad Manila, hvor nogle af de rejsende har iført sig maske for mund og næse.
Foto: BULLIT MARQUEZ/AP

Udbruddet af svineinfluenza bekymrer mennesker over hele verden. Her er det rejsende i Ninoy Aquino Internationale Lufthavn i Filippinernes hovedstad Manila, hvor nogle af de rejsende har iført sig maske for mund og næse.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Flere unge indlagt for svineinfluenza i Danmark

Fem unge er udskrevet fra Hvidovre Hospital efter symptomer på svineinfluenza. Mistanken er dog ikke blevet afkræftet.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I dag er fem personer blevet indlagt på Hvidovre Hospital med symptomer på svineinfluenza, og yderligere to er på vej.

Sygehuset er dog allerede i gang med at udskrive patienterne igen. Der er blevet taget prøver, og nu vil hospitalet vente på svarene.

»Vi er ved at sende dem hjem, for de er ikke særlig syge. Vi beder dem om at holde sig indendørs, men de er ikke så syge, at de behøver at blive på hospitalet«, siger fungerende ledende overlæge Gitte Kronborg til politiken.dk.

Unge mennesker Først når lægerne har undersøgt patienternes prøver, kan de afgøre, om der er tale om svineinfluenza.

De syge har henvendt sig uafhængigt af hinanden og har ikke rejst sammen. De er født mellem 1979 og 1992, oplyser oversygeplejerske Helle Ingmer fra Hvidovre Hospital til DR Nyheder.

På Aalborg Sygehus er en 50-årig mand til formiddag indlagt på isolationsstue på Aalborg Sygehus med svineinfluenzalignende symptomer, skriver tv2nord.dk.

I weekenden blev to andre unge danskere indlagt på Rigshospitalet til observation for svineinfluenza. Ingen af dem har dog sygdommen.

Eksperter og myndigheder til hastemøde
Klokken 14 i dag er der indkaldt til hastemøde for eksperter og myndigheder, som skal gennemgå beredskabet, så det er opdateret og klar, hvis smitten kommer til Danmark. Sundhedsstyrelsen oplyste sent i går, at sygdommen ikke er konstateret i Europa, men her til formiddag blev et tilfælde konstateret i Spanien.

Else Smith, chef for Sundhedsstyrelsens Center for forebyggelse, understreger, at Danmark har medicin til at behandle sygdommen og er godt forberedt med en pandemiplan.

»Tamiflu er virksomt over for det her virus«, siger hun til TV 2 News.

Mild influenzaform

I modsætning til fugleinfluenza smitter svineinfluenza tydeligt mellem mennesker.

»Heldigvis kan vi se af de tilfælde, der er rapporteret og veldokumenteret fra primært Nordamerika, at det er meget milde tilfælde. Folk har knap nok skullet indlægges. Så det ser ud til at være en mild influenzaform. Men ikke desto mindre skal vi holde øje med den«, siger chefen for sundhedsstyrelsens center for forebyggelse.

Hvis man har mistanke om at være smittet, skal man ringe til lægen, men ikke tage bussen derhen og risikere at smitte andre.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden