Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Nattens hærværk i Hyskenstrædet har forarget mange - flere har lagt turen forbi gaden for at bese skaderne.
Foto: NIELS CHRISTENSEN

Nattens hærværk i Hyskenstrædet har forarget mange - flere har lagt turen forbi gaden for at bese skaderne.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Minister skal forklare politiets passivitet

Politikere fra både højre- og venstrefløjen er forargede over politiets laden stå til, da Hyskenstræde blev hærget af unge.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dansk Folkeparti kræver en forklaring på politiets passivitet i forbindelse med et »autonomt amokløb«, som partiet kalder nattens happening i Hyskenstræde i det indre København, der endte i massivt hærværk.

»Det er dybt utilfredsstillende, at politiets ledelse ikke sørger for, at der bliver grebet ind, når autonome går amok. Justitsminister Brian Mikkelsen må komme med en forklaring og sikre sig, at noget lignende ikke kan gentage sig«, siger Marlene Harpsøe, medlem fra Retsudvalget for Dansk Folkeparti i en pressemeddelelse.

Flere hundrede unge mødtes i nat i Hyskenstræde til en fest, hvor de lagde ud med at slukke gadebelysningen med cykelkæder. Festen var en happing arrangeret af festivalen »Undoing the city«, som mener, at folk, der ikke skaber profit, presses ud i forstæderne - og at bykernen bliver forbeholdt folk fra den kreative klasse. Derfor vil de lave byen om.

DF: »Helt ude i hampen« Marlene Harpsøe godtager ikke politiets forklaring om, at de ikke greb ind af frygt for, at urolighederne ville sprede sig til resten af byen:

»Sig mig engang, hvem har magten i gaderne, er det politiet eller er det de autonome? Det er helt ude i hampen, hvis politiledelsen af frygt for de autonome træffer en beslutning, der tillader dem at ødelægge facader, male graffiti og ødelægge biler, uden der bliver grebet ind fra politiets side«.

Styrker ikke tilliden til politiet
SF's medlem af Retsudvalget Karina Lorentzen Dehnhardt vil også have Justitsminister Brian Mikkelsen i samråd for at finde ud af, hvad der er op og ned i denne sag.

Hun mener ikke, at situationen blev håndteret ordentligt.

»Sådan en episode styrker ikke den almindelige borgers tillid til politiet. Og jeg forstår godt, at beboerne i gaden er vrede. De kunne se politiet i hver ende af gaden. Men politiet gjorde ikke noget på trods af det omfattende hærværk«, siger Karina Lorentzen Dehnhardt til politiken.dk.

Det er ikke sidste gang

Hun var selv forbi Hyskenstræde i morges for at få en fornemmelse af skaderne.

»Det er vigtigt, at få belyst hvilke bevæggrunde politiet har haft, så vi kan finde ud af, hvad vi gør fremadrettet, for det er ikke sidste gang, vi får sådan en episode med unge med så voldsomme udtryksformer«, siger Karina Lorentzen Dehnhardt.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden