Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Nørrebro-skole får kritik efter voldssag

En skole valgte dialog frem for en indberetning, selv om to ud af tre elever i 2. klasse oplever vold i hjemmet.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En stor del af eleverne i 2. klasse på Rådmandsgades skole på Nørrebro i København oplever vold i hjemmet.

Men i stedet for at følge loven og melde problemerne til de sociale myndigheder, valgte skolen at gå i dialog med forældrene. Og det får nu ros af undervisningsminister Bertel Haarder (V).

»Det er prisværdigt. Metoden er den helt rigtige, og jeg håber at flere vil følge den og gå i dialog, hvis de oplever sådanne problemer«, siger ministeren til Ritzau under KL's såkaldte Skolerigsdag i Aalborg.

En svær sag

Haarder understreger dog samtidig, at skolen har pligt til at indberette volden til kommunen.

»Også selv om det er en lov, som er vanskelig at håndhæve og samtidig ubehagelig at tage i brug. Det er ikke sikkert, at børnene vil fortælle det samme, når der er myndighedspersoner til stede«, siger Bertel Haarder.

Også skolelederne og kommunerne kalder det for en svær sag, at lave en indberetning i det pågældende tilfælde. 15-16 ud af 24 elever i 2. klasse kunne fortælle om vold i hjemmet, da en lærer tog spørgsmålet op.

»Generelt hvis vi opdager noget eller har mistanke, så skal det indberettes. Men det er svært at masseindberette så mange sager. Derfor er det nu vigtigt, at der bliver gravet dybere ned i sagen«, siger Anders Balle, formand for Skolelederne. Han erkender, at problemet er langt mere udbredt end i 2. klasse på Rådmandsgades skole.

Ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden