Politiken lancerer nyt historiemagasinLæs mere

Et flertal i Københavns Kommunes borgerrepræsentation vil omdanne Kløvermarken til et skiparadis som denne kunstige skibakke i Skotland.
Foto: POLFOTO/Topfoto

Et flertal i Københavns Kommunes borgerrepræsentation vil omdanne Kløvermarken til et skiparadis som denne kunstige skibakke i Skotland.

Danmark

Borgmester vil bygge skibakke på Amager

Politisk flertal i København vil bruge 80 millioner kroner på kunstig skibakke på Kløvermarken.

Danmark

Blæsten hyler, farten får øjnene til at løbe i vand og skiene hugges i det bløde underlag.

Vi er ikke i Alperne, men på Amager. Det præcise tidspunkt blæser lidt i vinden.

Men et luftkastel er ideen ikke nødvendigvis.

Ski, rulleskøjter, idrætshal Tværtimod er et flertal i Københavns Kommunes borgerrepræsentation positive overfor at bruge op til 564 millioner kroner på at gøre området centreret om Kløvermarken på Amager til et rekreativt paradis.

Ud over en skibakke (anslået pris 80 millioner kroner) kan der blive tale om at renovere de allerede eksisterende boldbaner (pris 100 milioner kroner), bygge en svømmehal (pris 120 millioner kroner) en syv kilometer lang og to meter bred rulleskøjtebane (pris 34 millioner kroner) samt eventuelt en ny idrætshal, et udvidet klubhus og måske endda en parkourbane.

Forslaget er stillet af partierne Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten, der alle ønsker at Kløvermarken fortsat udelukkende bruges som rekreativt område og altså ikke til de meget omdiskuterede boliger.

Artikel: Flertal vil sikre Kløvermarken mod byggeri

Lidt skævt og skørt
»Vi synes der skal ske rigtigt mange ting med Kløvermarken. Men vi synes ikke, der skal bygges boliger. Tværtimod skal det være et sted, hvor der både er plads til organiserede sportsgrene som fodbold men også de mere uorganiserede typer af leg og bevægelse. Vi tør at tænke traditionelt men også lidt skævt og skørt«, siger Københavns kulturborgmester Pia Allerslev (V).

Lige præcis skibakken er af politiske modstandere betragtet som et af de mere skøre forslag. Men det ryster ikke Pia Allerslev.

»Hvis man tror, vi taler om en skihopbakke a la Holmenkollen, så ja, så er det skørt. Men jeg har også set børn kælke ned ad en lille skibakke på Rådhuspladsen, og det er jo på ingen måde skørt«.

21 kunstige skibakker i Storbritannien
Kunstige skibakker er meget udbredt i Storbritannien, hvor der ligger i alt 21 af slagsen.

Underlaget er typisk kunststof, der eventuelt skal vandes. Den største ligger i Edinburgh, der kan prale af Europas største kunstige skiområde.

Hillend, som området hedder, råder over to store pister og to børnebakker.

Priseksemplet på 80 millioner for ski på Amager er blandt andet baseret på tal fra planlægningen af et lignende projekt i Frederikshavn, der dog efter 10 års forberedelse nu er strandet.

Pia Allerslev understreger, at de mange delforslag er et oplag til en diskussion, der skal ses i en større sammenhæng.

»Der er masse af ideerne på ønskelisten, der sikkert ikke bliver til noget, fordi pengene mangler, eller vi finder ud af, at vi vil have noget andet«.

København forsømt

Kulturborgmesteren fastholder dog, at København er ved at være klar til endog meget store nye investeringer efter at en række idrætsinvesteringer foretaget i blandt andet moderniseringen af Bellahøjbadet, Østerbro Idrætspark, og Svanemøllehallen er ved at være udført.

»Kulturen i København er blevet forsømt i rigtigt mange år. Der skal rigtigt mange investeringer til for vi som kommune kan leve op til de forpligtelser, man som københavner med god ret kan forvente«.

Læs også om planerne for at udvikle en actionpark i Ørestad

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce