Sagerne om Lars Løkke Rasmussens rod med sine bilag, da han var amtsborgmester og i sin ministerperiode, fører nu til, at han er blevet meldt til politiet. (Arkivfoto)
Foto: Niels Christensen

Sagerne om Lars Løkke Rasmussens rod med sine bilag, da han var amtsborgmester og i sin ministerperiode, fører nu til, at han er blevet meldt til politiet. (Arkivfoto)

Danmark

Statsministeren er meldt til politiet

Lars Løkkes Rasmussens bilagsrod er blevet meldt til politiet af Hørsholms borgmester.

Danmark

Hørsholms borgmester Uffe Thorndal har anmeldt Løkke til politiet for mandatsvig, bedrageri og for at bringe sin ministerchaufførs liv i fare ved at have presset ham til at køre 18 timer uden hvil. Det skriver dr.dk.

Episoderne skall have fundet sted, da Lars Løkke var amtsborgmester i Frederiksborgs Amt i 1998 og i hans ministerperiode fra 2001 og frem.

Thorndal: »Løkkes handlinger er ikke rimelige« Borgmester Uffe Thorndal begyndte allerede i marts 2008 at lække bilagssagerne til pressen. Derefter blev han uvenner med sit parti og måtte siden melde sig ud af De Konservative.

Men ifølge Thorndal er det ikke personhad, der står bag anmeldelsen.

»Det, jeg gør her, har ikke noget at gøre med personlige holdninger til Lars Løkke Rasmussen. Det handler om, det efter min mening ikke er rimeligt, at en politisk leder af Danmark gør de ting, han har gjort«, siger han til dr.dk.

Thorndal har afleveret flere hundrede bilag til politiet. Han har anmeldt Løkke for misbrug af 750.000 skattekroner. Pengene er blandt blevet brugt på cigeratter, middage og hotelophold.

I marts 2008 endte bilagsrode med at Løkked fik en revisor til at kigge bilagene igennem, og det resulterede i at han betalte 3782,50 kroner tilbage.

Juraprofessor: »Anklager holder ikke«
Men juraprofessor ved Aalborg Universitet, Lars Bo Langsted, mener det bliver svært at løfte bevisbyrden i denne nye sag om bilagsrod.

»Det, jeg har set af dokumentationen virker ikke overbevisende. Men det er klart, at det er det, politiet nu skal se på og vurdere, om der overhovedet er grundlag for at igangsætte en efterforskning«, siger Lars Bo Langsted til dr.dk.

I sagen om chaufførens lange køretur uden hvil har Thorndal anmeldt Løkke for at bringe sin chaufførs liv i fare. Løkke er anmeldt for at overtræde straffelovens paragraf 252 stk. 1, der kan give op til 8 års fængsel.

Men heller ikke her mener juraprofessor Lars Bo Langsted, at der er meget at komme efter:

»Paragraf 252 i straffeloven forudsætter, at der har været en konkret livsfare. Det er ikke tilstrækkeligt, at man måske har været lidt træt, når man har kørt bil, eller overtrådt nogle særlige regler om køre- hviletid«, siger han.

Taxi-ture for 150.000 kroner

Den sidste del af anklagen mod Løkke drejer sig om bedrageri.

Her er der tale om taxaregninger for 150.000 kroner i perioden 1998 til 2001, som Lars Løkke Rasmussen lod Fredriksborg Amt betale. Regningerne burde ifølge Thorndal være blevet betalt af Venstre eller Løkke selv.

Lars Løkke Rasmussen har meddelt gennem sin pressechef, at han ikke ønsker at kommentere sagen, skriver B.T.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce