Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Patienten, der fik medicin på en måde, som myndighederne advarer om, er også gennem længere tid blevet fikseret. Privatfoto

Patienten, der fik medicin på en måde, som myndighederne advarer om, er også gennem længere tid blevet fikseret. Privatfoto

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Patient på psykiatrisk hospital fik overdosis i årevis

En patient på et psykiatrisk hospital har i flere år fået medicin i mængder, som myndighederne direkte advarer mod.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det fremgår af sagens dokumenter, at patienten fik det dårligere, da lægerne på Sikringen satte hans medicindosis i vejret.

Talsmand Karl Bach fra Landsforeningen af nuværende og tidligere Psykiatribrugere, LAP, siger, at »lægerne har forvandlet patientens hjerne til et kemisk laboratorium«.

»Der er tale om højpotente stoffer, som har meget kraftige virkninger på hele nervesystemet og hjernen – og derfor kan have fatale virkninger. Jo højere dosis, jo større bliver risikoen også for, at patienten kommer i livstruende situationer«, siger Karl Bach.

Advarer mod to slags medicinb

Lægerne gav gennem flere år patienten to forskellige slags antipsykotisk medicin samtidig, nemlig Trilafon og Zeldox. Lægemiddelstyrelsen advarer i produktresumeet for Trilafon læger mod at give en patient andre typer antipsykotisk medicin, samtidig med at han får Trilafon.

Generelt set fraråder Sundhedsstyrelsen, at læger giver en patient to slags medicin mod psykose på samme tid. Den advarsel bakkes op af professor, dr.med. Kim Brøsen fra Forskningsenheden for Klinisk Farmakologi på Syddansk Universitet.

»Jeg er aldrig stødt på en undersøgelse, der dokumenterer, at to midler virker bedre end et. Så jeg håber virkelig, at lægerne ved, hvad de gør. Det er eksperimentel terapi, og jeg vil kalde det en kamufleret overdosis. Du opnår ikke en bedre virkning, men må forvente dobbelt op på bivirkningerne«, siger Kim Brøsen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden