Ekstra Bladets chefredaktør anklager Statsministeriets kampagne op til afstemningen på søndag om tronfølgeloven for at være arrogant makværk. Derfor bør bladets læsere stemme nej, lyder den kontante opfordring fra Poul Madsen.
Foto: THOMAS BORBERG

Ekstra Bladets chefredaktør anklager Statsministeriets kampagne op til afstemningen på søndag om tronfølgeloven for at være arrogant makværk. Derfor bør bladets læsere stemme nej, lyder den kontante opfordring fra Poul Madsen.

Danmark

Ekstra Bladet udfordrer tronfølgeloven

Ekstra Bladet kaster sig ud i kampagne mod tronfølgeafstemningen på søndag. Chefredaktør siger, regeringen manipulerer.

Danmark

Stem nej til regeringens arrogante makværk.

Sådan lyder den kontante opfordring til Ekstra Bladets læsere fra avisens chefredaktør Poul Madsen.

Hen over hele avisens side ni troner han med korslagte arme i en argumentation for, at bladets læsere skal stemme nej til den ændring af tronfølgeloven, der er til afstemning på søndag.

»Kampagnens mål er ene og alene at manipulere os til at makke ret og stemme, som regeringen vil have det. Og regeringen vil have os til at stemme ja til en ligestilling mellem piger og drenge i kongehuset«, skriver Poul Madsen.

Det er ikke ligestilling Chefredaktøren rammer en tyk pæl igennem Statsministeriets argumentation om, at tronfølgeloven handler om ligestilling.

»Naturligvis går jeg ind for ligestilling. Alt andet ville være idiotisk. Men for mig er det umuligt at få et moderne begreb som ligestilling til at passe med noget så gammeldags som kongehuset«, skriver han.

Arvefølgen i kongehuset har intet med køn og ligestilling at gøre, mener Poul Madsen.

»Men handler alene om at være født ind i en privilegeret, udvalgt familie. Ingen udefra kan jo komme foran familiens medlemmer«.

Det er Overdanmarks kampagne
Poul Madsen angriber selve kampagnen for at være arrogant og nedladende over for vælgerne.

»Regeringens mål er at udstille folk, der overvejer at stemme nej, som bagstræberiske gammeldags tosser, der ikke er fulgt med tiden«, mener han.

Chefredaktøren sammenligner med kampagnen op til EU-traktat-afstemningen i 1992.

»Her fik vi også at vide af Overdanmark, at man kun kunne stemme ja til Maastricht-traktaten, medmindre man levede i fortiden. Men sådan gik det som bekendt ikke«, argumenterer han.

Efterlyser diskussion af grundloven
I stedet ønsker Poul Madsen sig, her på dagen hvor danskerne fejrer grundloven, en gennemgribende debat om og revision af loven.

»Men regeringen vil med afstemningen på søndag lukke diskussionen, før den er startet. Det vil vi ikke finde os i. Vi vil have en reel diskussion af det danske kongehus og en modernisering af grundloven, der lever op til nutiden«, skriver Poul Madsen.

Den falder måske på søndag

En meningsmåling fra Megafon for TV2 og Politiken viser, at tronfølgeloven vil falde på søndag, fordi for få vil møde op og stemme.

Målingen viste også, at antallet af vælgere, der vil stemme nej til tronfølgeloven, er steget markant.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce