Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Statsministeriets tronfølgekampagne bliver kritiseret for at overtræde radio- og fjernsynslovens paragraf 76.
Foto: Statsministeriet

Statsministeriets tronfølgekampagne bliver kritiseret for at overtræde radio- og fjernsynslovens paragraf 76.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

TV 2: Vi er i tvivl om kampagnefilm

TV 2-reklame kalder Statsministeriets kampagnefilm for et tvivlsomt tilfælde. Stationen ser frem til en afgørelse i TV-nævnet.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

TV 2's reklameafdeling er selv i tvivl om lovligheden af at udsende Statsministeriets kampagnefilm.

Det erkender Marianne Pittelkow, der er chef for reklame-juridisk afdeling i TV 2, efter kampagnen er blevet meldt til Radio og TV-Nævnet og en retsekspert har kaldt tv-reklamerne for ulovlige.

»Vi har i høj grad diskuteret lovligheden af den her film. Vi er endt med at vurdere, at den er tvivlsom«, siger Marianne Pittelkow.

Alligevel valgte tv-stationen at lade kampagnefilmen få plads reklameblokkene.

»Der har vi så ment, at vi skal ikke træffe den restriktive linje, men at tvivlen skal komme ytringsfriheden til gode«, siger hun.

'Klart brud på loven' Udmeldingen kommer efter afdelingsforstander og ekspert i informations- og forvaltningsret Oluf Jørgensen fra Danmarks Medie- og journalisthøjskole har kaldt kampagnen for ulovlig.

»Det er min vurdering, at Statsministeriets kampagne klart overtræder dette reklameforbud«, siger Oluf Jørgensen.

Kerneproblemet er ifølge Olof Jørgensen, at Statsministeriets kampagne ikke nøjes med at give neutral information om folkeafstemningen.

Folketingsmedlem Per Clausen fra Enhedslisten har anmeldt kampagnen til Radio- og TV-nævnet.

TV2: Nævnet må afgøre

Den reklame-juridiske chef siger, at i og med at TV 2 har ansvaret for udsendelsen af kampagnefilmen, har stationen brugt mange kræfter på at overveje og diskutere om filmen i lovens forstand er udtryk for et politisk budskab.

»Der har Oluf Jørgensen et synspunkt, og vi har et andet. Derfor bliver det meget interessant at se, hvad Radio- og TV-nævnet siger i den her sag«, siger Marianne Pittelkow.

Når I nu var i tvivl, hvorfor så udsende filmen?

»I de sager hvor der er tvivl, ville det være virkelig problematisk i forhold til den kommercielle og politiske ytringsfrihed, hvis vi hver gang vi var i tvivl om noget skulle afvise en reklame«.

Men er det ikke jeres opgave at efterleve loven?

»Jo, og vi vurderer altid sagerne efter lovgivningen og efter de afgørelser som Radio- og TV-nævnet gennem tiderne har truffet. Og i den her sag som angår politiske budskaber, har der aldrig tidligere været nogle sager«.

Men I er ikke stensikker på, at den er lovlig?

»Når det er en tvivlssag, så kan der siges pro et contra. Det kan lige så godt diskuteres, at den er lovlig. Den kan falde til begge sider«, siger Marianne Pittelkow.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden