Stein Bagger var helt tavs efter at have fået sin dom.
Foto: Jens Dresling

Stein Bagger var helt tavs efter at have fået sin dom.

Danmark

Tavs Bagger flygtede efter dommen

Det brede smil og de kvikke bemærkninger var afløst af tavshed og et tomt blik, da Stein Bagger fik sin dom.

Danmark

Fingerkys og muntre bemærkninger.

De første dage af retssagen mod Stein Bagger har været ganske usædvanlige. Og ikke kun på grund af de svimlende summer, som den 42-årige tidligere IT Factory-direktør har erkendt at have bedraget for.

Stein Bagger har også været i usædvanlig godt humør. Flere gange har han med muntre bemærkninger fået hele salen i Lyngby Ret til at grine.

I praktik hos politiet Som da han forleden svarede på et spørgsmål om sin uddannelsesmæssige baggrund med bemærkningen:

»Ja, den har der jo været en del blæst om. Man kan sige, at jeg har været et halvt år i erhvervspraktik hos SØK (Statsadvokaturen for Særlig Økonomisk Kriminalitet, red.)« med henvisning til, at han de seneste måneder har hjulpet bagmandspolitiet med opklaringen af sagen mod ham.

FOKUS:Stein Bagger-sagen

Undervejs har han også haft tid til at sende fingerkys til sin hustru, Anette Uttenthal, som hver dag har fulgt retssagen mod sin mand fra en stol skrådt bag ham.

Og i pauserne har Stein Bagger sågar haft overskud til at samle visitkort ind fra de mange journalister, som håber på at få et interview med ham.

Smilet stivnede
I dag var munterheden væk.

Stein Bagger og Anette Uttenthal var helt anderledes sammenbidte, da han for en kort stund havde mulighed for at sidde tæt ved hende i vindueskarmen i retslokalet inden dommen.

Stein Bagger var mødt frem i sin sædvanlige mørkegrå håbit og en hvid skjorte med lyseblå striber. Fødderne var stukket i et par lyse ruskindssko. Anette Uttenthal var klædt næsten helt i sort.

Blikket var tomt
I minutterne inden domsafsigelsen spejdede Stein Bagger med et tomt blik flere gange ud over det tætpakkede lokale. Ellers sad han foroverbøjet i dyb samtale med sin forsvarer Lars Kjeldsen.

Sammen har de forsøgt at forklare Stein Baggers omfattende bedrageri til mere end 900 millioner kroner med, at han var presset af omgivelsernes krav om succes.

LÆS:Bagger skal syv år bag tremmer

Samtidig løb det ifølge Lars Kjeldsen løbsk for Bagger, da stadig flere banker tilbød ham at låne millioner af kroner uden at stille spørgsmålstegn ved IT Factorys hastigt voksende omsætning, der siden har vist sig mest at bestå af varm luft.

Men at bankerne tilsyneladende var lette ofre, betød ikke noget for dommeren. Til gengæld belønnede han Stein Bagger for sit samarbejde med politiet.

Tavs på vej ud
Dommen lød på syv års fængsel, ligesom Stein Bagger fik konfiskeret 50 millioner kroner og frakendt retten til at drive virksomhed og være direktør.

Under oplæsningen af dommen fortrak Stein Bagger ikke en mine. Og bagefter gik der kun ganske få sekunder, før han havde pakket sine ting.

Flankeret af Anette Uttenthal og med et sammenbidt ansigt forlod han med hastige skridt retslokalet via døren bagerst i lokalet uden en eneste kommentar til de mange fremmødte journalister.

Frygter pressen

Ifølge forsvarer Lars Kjeldsen har Bagger selv bedt om at begynde sin afsoning med det samme på grund af det store mediepres, der er på hans person.

»Hvis han først kommer ud efter dommen, vil han komme ud til et helvede. Det er pressen, han frygter«, sagde Lars Kjeldsen forleden til Ekstra Bladet.

Og heller ikke ved bagindgangen, hvor fotograferne kæmpede en umulig kamp med både regn og gitter, havde han nogen kommentarer eller lyst til at stille op til endnu en foto-session, sådan som han gjorde det i går.

Men det var også før, han fik sin dom på syv års fængsel.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce