S: Hul i hovedet at sænke selskabsskat

Socialdemokraterne beskylder regeringen og DF for at tækkes erhvervslivet, når selskabsskatten nu sættes ned. Sæt i stedet skatten ned på arbejde, lyder det.

Danmark

Der er himmelvendte øjne og rysten på hovedet i den socialdemokratiske lejr, efter at regeringen og Dansk Folkeparti mandag offentliggjorde deres reviderede skattepakke, hvor selskabsskatten sættes ned fra 28 til 25 procent.

Ifølge Socialdemokraternes politiske ordfører, Henrik Sass Larsen, er aftalen et eksempel på den alt for tætte forbindelse, regeringen og DF har til erhvervslivet.

»Vi er rystede over, at det at lukke skattehuller skal munde ud i en belønning til erhvervslivet ved at nedsætte selskabsskatten. Det er urimeligt, og det er der i øvrigt ingen, der har bedt om«, siger han.

I stedet vil Socialdemokraterne fastholde selskabsskatten på 28 procent og bruge pengene på at nedbringe skatten på arbejde eller høvle af på statsgælden.

ritzau

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce