0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Lokalplaner er ingen hindring for Cityringen

Formand for Naturklagenævnet afviser, at Cityringen bliver forsinket på grund af nævnets ønske om lokalplaner.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
KØBENHAVNS KOMMUNE
Foto: KØBENHAVNS KOMMUNE

Sådan kommer Gammel Strand efter planerne til at se ud. Naturklagenævnet ønsker dog, at lokalplaner for gadeplanet bliver udført. Københavns Kommunes tegning.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Formanden for Naturklagenævnet, Lars Busck, kan ikke forestille sig, at Metroselskabets Cityring vil blive forsinket på grund af de lokalplaner, nævnet har ønsket.

»Inden man begynder at planlægge udformningen af selve pladsen ved stationerne, skal man tage højde for, at der skal laves en lokalplan for områderne«, siger formand Lars Busck til politiken.dk.

Ifølge berlingske.dk er der ellers fare for, at Metro Cityringen kan blive forsinket med flere år efter Naturklagenævnets afgørelse om, at der skal laves lokalplaner for områderne ved Marmorkirken og Gammel Strand i København.

»Det er overhovedet ikke tilfældet«, siger formanden for Naturklagenævnet.

Kom som en bombe I Metroselskabet står man også temmelig uforstående over for meldingen fra berlingske.dk og borgergruppernes advokat Morten Riise-Knudsen.

LÆS ARTIKELBorgergruppe fik topplacering i at være en 'bund-sag'

»Vi afventer Københavns Kommunes reaktion på den her udmelding«, siger presseansvarlig Kåre Møller Madsen.

Metroselskabet har ikke hørt det fjerneste om, at byggeriet ikke kunne fortsætte som planlagt.

Byggeriet forsinkes ikke
Formand for Naturklagenævnet Lars Busck forsikrer, at boringen af tunnelerne og udgravningen til resten af Metro stationerne kan fortsætte uden forsinkelse.

»Det er jo først om flere år, at pladserne omkring de nye stationer skal indrettes med cykelstativer, trafikregulering og andet. I den forbindelse skal der laves en lokalplan for området«, siger formanden.

Han mener, at Berlingskes informationer beror på en misforståelse.

LÆS ARTIKELBorgere frygter metrobyggeri. Det gør Naturklagenævnet ikke

Kommunens beslutning

I Metroselskabet tager de kendelsen med sindsro.

»Bolden er hos Københavns Kommune nu, og hvordan de stiller sig i forhold til den kendelse, det er op til dem«, siger han.

LÆS ARTIKEL Politiske partier på Rådhuset ønsker også metro ved Marmorkirken

Hvor stationerne skal ligge er besluttet for længe siden, og det bliver der ikke rykket ved. Det siger formanden for Naturklagenævnet Lars Busck.

Læs mere: