Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Olcay Ünal blev lørdag aften skudt ned i Københavns Nordvestkvarter under en mindehøjtidelighed for en dræbt kammerat. Foto: Politifoto

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politiet mørkelægger drab på HA-håndlanger

Med drabet på gangsteren Olcay Ünalhan frygter politiet, at bandekonflikten igen blusser op.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Et opgør omkring hashhandelen på Christiania er tilsyneladende motivet for de seneste dages likvideringer af formodede bandemedlemmer i Københavns narkomiljø.

Lørdag aften lidt over otte blev den 33-årige Hells Angels håndlanger Olcay Ünal likvideret på åben gade af ukendte gerningsmænd med 11 skud foran den arabiske Al Quds Skole på Theklavej i Københavns Nordvestkvarter.

Ankom til mindeceremoni »Jeg nåede lige ud ad døren, og så hørte jeg skuddene, der kom hurtigt lige efter hinanden, og bagefter så jeg en hvid bil, der susede ned ad gaden. Det var meget ubehageligt«, siger et vidne, der ikke ønsker sit navn i avisen. Ünal var netop ankommet til en mindeceremoni til ære for sin ven, den 26-årige Ahmad Reza Jamali, der torsdag i sidste uge blev likvideret med tre nakkeskud foran Christiania. Vidner til skyderiet på Theklavej skrev nummeret ned på flugtbilen, så politiet allerede søndag formiddag kunne anholde fem mand, hvoraf den ene blev fremstillet for dobbelt lukkede døre.

Holdt til på Christiania
Ifølge Politikens oplysninger færdedes begge de likviderede mænd ofte på Christiania, hvor de forsøgte at få magt over den omfattende handel med stoffer.

Samtidig havde blandt andet Olcay Ünal særdeles tætte forbindelser til flere topfolk i Hells Angels.

Blandt andet den tidligere morddømte Michael Brokside, hvis navn dukkede op som afsender af en hilsen på hjemmesiden mindet.dk, hvor der stod, at Ünal, der under skudepisoden bar skudsikker vest, var faldet i et »baghold«.

»For ellers havde de aldrig fået dig«, stod der.

Lidt over søndag middag samledes Ünals familie og venner til en mindestund og lagde blomster foran det sted, hvor Ünal var blevet skudt.

Der var opstillet to rækker af stole, hvor flere sad og græd, mens faderen, som er af tyrkisk afstamning, lagde en stor buket blomster ved siden af de mange tændte lys.

Flugten
Ünal blev for alvor kendt i den bredere offentlighed i 2000, da det under en ledsaget udgang fra en varetægtsfængsling lykkedes ham at flygte på p-pladsen foran Rigshospitalet.

To hætteklædte gerningsmænd befriede ham efter en voldsom flugt, hvor de skød efter de fængselsbetjente, der ledsagede Ünal.

Flugtbilen, en sølvgrå luksus-Volvo, var få dage tidligere blev stjålet i Hornbæk og tilhørte den kendte filminstruktør Bille August.

Bagefter kom det frem, at Ünal var blevet gift i fængslet, hvor han sad i varetægt på grund af et bankrøveri. Og politiets teori var, at han ville ud og være sammen med sin nye kone. Men hvedebrødsdagene blev korte.

Efter et tip overvågede politiet det kvarter på Vesterbro, hvor Ünal holdt til. Kun 14 dage efter flugten arresterede de Ünal på Vesterbrogade. Ünal havde farvet sit hår orange, og i lejligheden, hvor konen skjulte sig, fandt de en 357 magnum-revolver.

Truede racerkører
Ünal sad på det tidspunkt varetægtsfængslet for et bankrøveri på Hammelstrupvej i Københavns Sydhavn, som han var mistænkt for at have begået sammen et fuldgyldigt HA-medlem.

I 2003 blev Ünal dømt tre et halvt års fængsel, blandt andet for at have truet racerkøreren Thorkild Thyrring foran en restauration i Rungsted Havn.

»Jeg nakker dig«, skulle Ünal have sagt.

Optrapning

Flere politikilder, som Politiken har talt med, frygter, at de seneste skyderier er første tegn på, at bandekonflikten nu blusser op igen.

Ahmad Reza Jamila, der blev skudt ved Christiania, havde nær mistet livet tidligere i januar i år, da en anden indvandrer blev skudt i halsen på Restaurant Ban Gaw på Vesterbro. »Der er meget nervøsitet derude«, siger en politikilde.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden