Stressede mennesker har  godt af at opholde sig i naturen, mener Århus Kommune.
Foto: THOMAS BORBERG

Stressede mennesker har godt af at opholde sig i naturen, mener Århus Kommune.

Danmark

Stressramte skal dyrke blomster

Med EU-støtte sender Århus Kommune stressramte ud for at genfinde energien i terapihaver.

Danmark

Folk med problemer i Århus Kommune får nu en utraditionel mulighed for at komme til hægterne.

I stedet for traditionelle terapiforløb eller restituering hjemme under tæppet på sofaen, bliver de sendt ud i naturen for at kløve brænde, passe dyr og dyrke blomster og grøntsager.

Det er Mariendals Grønne Værksted ved Beder under Arbejdsmarkedscenter Syd, der står bag tilbuddet, som er det første af sin art i Danmark. Inspirationen kommer fra Sverige, hvor stressede og udbrændte mennesker genfinder energien i såkaldte terapihaver, skriver JP Århus.

Mariendal har gode erfaringer med et forsøg i efteråret, der nu gøres nu permanent. Ved hjælp af midler fra EU's Socialfond får 15 deltagere på et tre måneders langt forløb fra slutningen af januar desuden mulighed for at trække på en psykolog og en afspændingspædagog.

Naturen kan ikke kontrolleres
Psykolog og projektleder Winnie Hvas peger på, at systemet oplever et stigende antal personer på sygedagpenge på grund af stress. Hun mener, at det er afgørende, at folk gearer ned, før de igen kan komme op i omdrejninger og tænke på brancheskift, så de kan komme tilbage i arbejde.

»Erfaringerne fra Sverige og Mariendal viser, at det er helbredende i sig selv at være ude i naturen. Der er tale om seriøse folk, der gerne vil kontrollere alt. Det kan de ikke i naturen, og på den måde kan de lære at give slip og igen få hjernen med«, siger hun til avisen.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce