Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Dansk mor i surrogatfængsel før udvisning

En dansk kvinde, der skal udleveres til retsforfølgelse i USA, er netop varetægtsfængslet i surrogat.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mor til 10-årig skal deponere sit pas og møde hos politiet op til historisk udlevering af dansk statsborger.

Retten i Lyngby varetægtsfængslede lørdag den 42-årige Camilla Broe op til hendes udlevering til USA og staten Florida, hvor hun anklages for at have deltaget i grov narkokriminalitet. Det er første gang, at en dansker udleveres til en straffesag til et land uden for EU.

LÆS ARTIKEL

Dommeren i Lyngby besluttede dog, at Camilla Broe kan forblive på fri fod mod, at hun deponerer sit pas og møder op hos Nordsjællands Politi hveranden dag frem til udleveringen, som skal finde sted inden for 30 dage. Dommeren fastsatte fængslingsfristen til 4. september.

Højesteret afviste at tage kvindens sag
Procesbevillingsnævnet besluttede fredag, at udleveringen af den danske kvinde - trods det historiske førstegangs-prædikat - ikke er principiel nok til, at hun kan få sin sag prøvet ved Højesteret.

Dermed står landsrettens beslutning om udlevering ved magt, selv om byretten i første omgang fastslog, at en udlevering ville være i strid med humanitære hensyn, idet Camilla Broe er alenemor til en 10-årig datter.

LÆS ARTIKEL

Beslutningen kan få betydning for en anden dansker, Niels Holck, som Indien kræver udleveret for en våbensmugling begået i 1990’erne.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden