Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: OLESEN PETER HOVE
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Flertallet af danskerne støtter politiets aktion

Færre end hver fjerde dansker er uenig i beslutningen om at lade politiet anholde de afviste asylansøgere i Brosons Kirke.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er folkelig opbakning til beslutningen om at lade politiet hente de afviste asylansøgere i Brorsons Kirke i København. Seks ud af ti støtter aktionen.

Det viser en måling, Megafon har foretaget for Politiken og TV 2.

Ved aktionen natten til torsdag troppede politiet op ved kirken, hvor afviste irakere gennem tre måneder har søgt husly. 19 mænd blev anholdt ved aktionen.

Flertal blandt S-vælgere støtter aktion
Blot 23 pct. af de adspurgte finder beslutningen forkert, mens 18 pct. er i tvivl, viser målingen. Også blandt S-vælgere støtter et flertal aktionen.

De radikales integrationsordfører, Morten Østergaard, er stærkt utilfreds med det, han kalder en »overdrevet voldsom aktion i nattens mulm og mørke«, men opfatter alligevel ikke undersøgelsens resultat som et slag i ansigtet.

»Jeg kerer mig om menneskeskæbner og om de mennesker, der var inde i kirken, og det er jo ikke styret af, hvad der måtte være af synspunkter i befolkningen«, siger Morten Østergaard.

Splittede omkring irakere med mange år i Danmark
Et klart flertal på 67 procent af de adspurgte er helt eller delvist uenige i, at kirker bør yde asyl til afviste asylansøgere.

Danskerne er derimod helt splittede i spørgsmålet, om irakiske asylansøgere, der har opholdt sig mellem seks og ti år i landet, skal have lov at blive i Danmark. 45 pct. mener ja, mens 48 pct. mener nej.

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden