Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Børn lever med forældres vold i årevis

De møder på skolen med blå mærker, men alligevel griber ingen ind. Projekt viser, at lærere og andre voksne lukker øjnene.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Min far brækkede min arm for ikke så lang tid siden - så nu har han opfundet en åndssvag historie, som jeg skal fortælle til alle, der spørger til min arm«.

»Min mor elsker ham, og jeg vil ødelægge alt, hvis jeg ringede. Jeg elsker jo min mor«.

Citaterne stammer fra børn, som gennem de seneste to år har søgt hjælp i chatrummet BørneLinket på Børns Vilkårs hjemmeside.

Her har de anonymt skrevet med hinanden om, hvordan det er at leve med voldelige forældre. Mødre og fædre som slår, misbruger seksuelt eller udsætter deres børn for psykisk vold.

Voksne lukker øjnene

For nogle så langvarigt og voldsomt, at det for længst skulle være opdaget af andre voksne, siger Bente Boserup, leder af Børns Vilkårs rådgivning.

»Det er så massivt, og alligevel er der ingen, som ser dem. Det kan kun være, fordi de lukker øjnene«, siger Bente Boserup.

Chatrummet har, foruden at give børnene mulighed for at betro andre deres hemmelighed, sikret gode råd fra voksne eksperter, der undervejs har læst med. For nogle er det blevet det første skridt mod at søge hjælp på socialforvaltningen. Andre kommer aldrig videre, fordi de ikke har overskuddet og modet. Derfor opfordrer Bente Boserup flere til at gribe ind og gerne tidligt.

»Vi ved, at vold accelererer, og derfor skal man som fagperson have fat i familien, så den kan få den rigtige hjælp«, siger Bente Boserup.

Projektet er en del af regeringens handlingsplan til bekæmpelse af mænds vold mod kvinder og børn i familien.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden