Brostenene i funktion i Brorsons Kirke for et par år siden.
Foto: Privatfoto

Brostenene i funktion i Brorsons Kirke for et par år siden.

Danmark

Rønn fejlinformerer om brosten i kirke

Integrationsministeren mener brosten fundet i Brorsons Kirke beviser Kirkeasyls voldelighed. Men præsten har selv slæbt dem ind - for seks år siden.

Danmark

Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) fejlinformerer, når hun siger at brosten fundet i Brorsons Kirke viser, at afviste irakere og kirkeaktivister havde voldelige intentioner.

Det siger sognepræst i kirken Per Ramsdal, som kalder det en række manipulationer fra ministerens side i sagen om de afviste irakeres ophold i kirken.

»Det er korrekt at der var brosten i kirken. De har ligget der i fem-seks år, og jeg har selv slæbt dem ind«, siger Per Ramsdal.

Rønn: Brosten bevis på vold Birthe Rønn Hornbech bliver i dag i et interview med Politiken spurgt, hvordan hun slutter at Kirkeasyl var voldelige i forbindelse med rydningen af kirken.

»Punkt et var der brosten i kirken ifølge Ekstra Bladet. Punkt to kalder jeg det vold, når man overtræder straffeloven ved at stoppe trafikken...«, siger ministeren blandt andet i sit svar.

Med det svar fejlinformerer ministeren med vilje, siger præsten, som bruger brostene symbolsk til at stille lys på i forbindelse med ungdomsgudstjenester.

»Hun har været ude med mange ting, som ikke har hold i virkeligheden, og jeg tror helt sikkert det er med vilje for at stille os i et dårligt lys. Hun kunne med et enkelt telefonopkald have fået afkræftet at brostene har noget med irakerne at gøre«, siger Per Ramsdal.

Præst: Rønn lider af kasketforvirring

Han mener i det hele taget ministeren har manipuleret med sandheden, og at hun bruger insinuationer til at bringe Brorsons Kirke i miskredit.

Det er så meget værre for Per ramsdal, fordi Birthe Rønn Hornbech ud over at være integrationsminister også er kirkeminister.

»Jeg synes at det er problematisk, når hun insinuerer ting, for så tror befolkningen straks at der er noget om det. Og selvfølgelig er Rønn mest integrationsminister i den her sag«, siger Per Ramsdal.

»Men når hun blander sig i vores affærer er det som kirkeminister, og der har jeg en forventning som præst om at min overordnede er loyal. Jeg kræver ikke at hun er enig, men jeg forventer at hun ikke forsøger at fælde os med urigtige påstande«, siger han.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce