Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Demonstranter forsamlet foran Lufthavnen i Roskilde.
Foto: Lea Wind-Friis

Demonstranter forsamlet foran Lufthavnen i Roskilde.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Aktivister gør klar til blokade

En gruppe afviste irakere skal hjemsendes i nat, men aktivister vil forsøge at blokere lufthavne.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Roskilde Lufthavn ved Tune er mørk og stille, men aktivister er i gang med at samles foran lufthavnen for at forhindre, at en gruppe afviste irakere sendes tilbage til Irak.

I øjeblikket er der cirka 25 aktivister, som er ankommet i biler, men ifølge politiken.dk's oplysninger er flere busser med aktivister på vej.

Aktivisterne er blevet tilkaldt af kæde-sms'er, men ingen af dem ved rigtigt, hvad der skal ske eller om hjemsendelsen overhovedet vil ske fra lufthavnen i Roskilde.

»Jeg blev vækket af en sms og kørte herud i bil sammen med nogle andre«, siger en af aktivisterne, Anders Jonassen til politiken.dk.

Politiet er mødt frem
Ude på landingsbanen står der kun et enkelt lille fly men en anden aktivist siger, at der er blevet set to af hærens Herkules-fly tidligere på natten.

Efter et stykke tid dukker der fem politibiler op ved lufthavnen.

Indsatsleder Michael Hansen beder de forsamlede aktivister om at trække over på den anden side af gaden og væk fra lufthavnsbygningen.

Overfor politiken.dk vil han dog hverken be- eller afkræfte, at det skyldes, at irakerne skal hjemsendes fra Roskilde Lufthavn.

»Vi vil gerne holde lufthavnsbygningen fri. Det handler også om sikkerhed, og vi vil gerne have noget råderum«, siger Michael Hansen til politiken.dk.

Forvirring blandt aktivister
Blandt aktivisterne er der usikkerhed, om hjemsendelsen af irakerne overhovedet vil ske fra lufthavnen i Roskilde, og i et kort øjeblik er alle på vej ind i bilerne for at køre til lufthavnen i Kastrup, men de fleste ombestemmer sig.

En lille minibus med aktivister er dog kørt mod Kastrup, men de fleste bliver.

»Når vi får så mange forskellige informationer nytter det ikke noget at flytte folk frem og tilbage«, siger Anders Jonassen.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden