0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Optagelser skyder politiets forklaring i sænk

Privat video viser, at politiet stik imod den hidtidige forklaring filmede uden for Brorsons Kirke, da irakere blev anholdt.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Politiet siger, at det ikke filmede uden for Brorsons Kirke i forbindelse med rydningen af irakerne natten til 13. august. Men hvad laver denne betjent så?

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Stik imod Københavns Politis hidtidige forklaring dokumenterer en amatørvideooptagelse nu, at politiet også filmede uden for Brorsons Kirke ved anholdelsen af en gruppe irakere natten til 13. august.

Ifølge Københavns Politis forklaring gik betjentenes eneste videokamera i stykker på vej ud af kirken, da det blev ramt af en knippel.

Derfor har politiet ingen optagelser af forløbet uden for kirken, hvor det blandt andet kom til sammenstød med aktivister, der forsøgte at forhindre bussen med de anholdte irakere i at køre væk.

Betjent filmer uden for kirken På de private optagelser ses en betjent imidlertid med et videokamera tydeligt i færd med at filme en længere sekvens, hvor en aktivist er kravlet ind under bussen uden for kirken.

Episoden udspiller sig, kort før bussen med de anholdte irakere kører væk fra kirken. Klokken er cirka 03.20.

Københavns Politi er blevet kritiseret for, at den video, politiet har stillet til rådighed for pressen, ikke viser hele forløbet, da 17 irakere blev anholdt, ført ud i bussen og kørt væk.

Klager behandles af statsadvokaten
Politiets manglende dokumentation af hele hændelsesforløbet kan have betydning for den klagesag, som statsadvokat Lise-Lotte Nilas efterforsker efter anklager om politivold, da irakerne blev eskorteret ud i bussen. Ifølge irakeren Halo Kheder Karim blev han tævet med en knippel inde i bussen.

Politidirektør i København Johan Reimann har tidligere forklaret, at det aldrig havde været en del af operationsplanen, at der skulle filmes og dokumenteres uden for kirken eller i bussen, men den forklaring afviser chefpolitiinspektør Per Larsen i dagens udgave af Jyllands-Posten.

Politi: Kamera ramt af politistav

Han forklarer de manglende optagelser af hændelsesforløbet uden for kirken med, at politiet kun havde ét kamera med, og at det gik i stykker, fordi det blev ramt af en politistav.

Over for avisen uddyber kommunikationschefen i Københavns Politi, Lars Borg, Per Larsens udlægning:

»Det sker, da de tumler ud ad en dør alle sammen, og så sidder de fast i døren. Så rammer kameraet en politistav, der er nede langs siden, og så prøver de at få kameraet til at virke igen og lægger det ind på bagsædet af en patruljevogn, fordi de nu har opgivet ...«, siger Lars Borg til Jyllands-Posten.

Politiken.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra såvel Lars Borg som chefpolitiinspektør Per Larsen til de private optagelser af betjenten i aktion med sit videokamera uden for kirken, og hvordan det hænger sammen med den seneste forklaring om, at det eneste kamera tilsyneladende gik i stykker på vej ud ad døren.

Se videoen af den filmende betjent her:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce