Flere par iscenesætter deres bryllup i udlandet.
Foto: POLITIKEN/PR-materiale

Flere par iscenesætter deres bryllup i udlandet.

Danmark

Forelskede danskere gifter sig i udlandet

På otte år er andelen af danskere, der vælger at gifte sig i udlandet, steget med 46 procent.

Danmark

Sydeuropæiske middelalderbyer med brostensbelagte gader og hvide sandstrande med svajende palmer.

Det er eksotiske destinationer som disse, der får stadig flere danskere til at droppe det hjemlige bryllup i den hvidkalkede kirke til fordel for en vielse under fremmede himmelstrøg. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Forening i udlandet vil stige Nye tal fra Danmarks Statistisk viser, at andelen af danskere, der vælger at gifte sig i udlandet, er steget med 46 procent i løbet af de seneste otte år.

Og tendensen er slet ikke toppet endnu, lyder det fra flere af de firmaer, dear stiller deres ekspertise som bryllupsarrangører til rådighed for rejse- og giftelystne danskere.Et eksempel er bureauet Dan- italia, som primært tilrettelægger bryllupper i den italienske by Lucca.

Firmaet startede stille for ni år siden med et par kunder om året. I dag arrangerer det mellem 25 og 30 bryllupper årligt. Ifølge Danitalias ejer, Elisabeth Hjort, kan bureauernes kunder groft sagt indeles i tre kategorier.

Tre typer par Dem, der har været gift før og ønsker en anden oplevelse; dem, der bare er trætte af traditionelle bryllupper og ønsker sig en mere eksotisk oplevelse, og dem, der har et særligt forhold til det land, de vælger at gifte sig i.

Anne-Marie Dahl, der er fremtidsforsker ved firmaet Furia - anvendt fremtidsforskning, peger på, at den voksende tendens først og fremmest skyldes, at vi lever i en tid, hvor det er blevet helt legalt at eksperimentere med traditioner og normer - også de mest grundlæggende.

Historiefortælling og økonomi
»Det moderne menneske definerer ikke længere sig selv ud fra, hvad generationer før dem gjorde. Traditionerne er blevet brudt op, og der er blevet sat spørgsmålstegn ved normer og vaner. Derfor må den enkelte i dag selv vurdere, hvad det er for en historie, de vil fortælle om for eksempel deres kærlighedsliv gennem den måde, de vælger at gifte sig på«, siger fremtidsforskeren, der dog samtidig fremhæver, at bryllupsvalget også er et spørgsmål om økonomi.

Vi har flere penge mellem hænderne, og det betyder selvfølgelig, at der er et større budget til oplevelser og luksus.

Vigtigt at adskille sig

Det handler dog ikke om at vise sine penge frem, men om at vise individualitet og særegenhed. Det har vi, ifølge fremtidsforskeren, længe gjort gennem vores daglige forbrug. For eksempel ved udelukkende at købe økologiske varer eller varer med garanti for, at der ikke er brugt børnearbejdere. Og nu handler det så i stigende grad om den måde, vi iscenesætter vores liv på.

»Vi vil ikke bare gifte os, holde fødselsdage eller fejre nytår og jul på traditionel vis. Måden, vi gør det på, skal fortælle noget om, hvem vi er. På den måde har vi en historie at fortælle, som repræsenterer, hvem vi er - og som frem for alt viser, at vi ikke er som alle andre«, siger Anne-Marie Dahl.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce