2.000 kvinder boede sidste år på et kvindekrisecenter - og 15.000 fik hjælp fra et af centrene.
Foto: Miriam Dalsgaard

2.000 kvinder boede sidste år på et kvindekrisecenter - og 15.000 fik hjælp fra et af centrene.

Danmark

15.000 voldsramte kvinder får krisehjælp

Voldsramte kvinder har fået øjnene op for, at der er hjælp at hente. Sidste år opsøgte over 15.000 et af landets krisecentre.

Danmark

Det gør ondt at få tæsk. Ikke kun fysisk men også psykisk. Fra 2007 til 2008 er antallet af kvinder, der henvender sig til et krisecenter, steget med 14 procent til over 15.000, viser årsstatistikken fra Landsorganisationen af Kvindekrisecentre (LOKK).

I LOKK mener formand Birgit Søderberg, at det er svært at sige, om der er mere vold, eller om kvinder er blevet bedre til at søge hjælp. Hun hælder dog mest til det sidste.

»Jeg tror, at det afspejler, at der er god fokus på emnet vold mod kvinder, og at flere og flere kvinder får øjnene op for, at der er hjælp at hente«, siger hun.

Vold er mere end tæsk Undersøgelsen viser samtidig, at færre kvinder er kommet på kvindekrisecenter som følge af fysisk vold som slag, spark, kvælningsforsøg og skub ned af trapper. Således havde 96 procent af kvinderne i 2007 oplevet fysisk vold, mens tallet er faldet til 76 procent sidste år.

»Det, tror vi, handler om, at vold også er psykisk vold. Det er ikke kun fysisk vold«, siger Birgit Søderberg og peger på, at flere kvinder er blevet opmærksomme på det.

2.000 boede på krisecenter

Næsten alle kvinderne har oplevet at blive ydmyget, kontrolleret og truet. Det afspejler sig i tallene. 94 procent af kvinderne i 2008, mens 93 procent af kvinderne i 2007 havde oplevet psykisk vold.

Årsstatistikken bygger på undersøgelser af knap 1.500 af de cirka 2.000 kvinder, der boede på et krisecenter i 2008.

INFORMATION Læs mere om rådgivning til voldsramte kvinder(eksternt link).

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce