Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Søren Pind kan regne med en injuriesag for at være med til at udbrede fejlagtig pædofilianklage mod en afvist irakisk asylansaøger.
Foto: MIRIAM DALSGAARD

Søren Pind kan regne med en injuriesag for at være med til at udbrede fejlagtig pædofilianklage mod en afvist irakisk asylansaøger.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Iraker truer Søren Pind med injuriesag

Søren Pind har ifølge afvist irakisk asylansøger udbredt urigtige oplysninger om iraker, som fejlagtigt omtales som pædofilidømt

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Søren Pind (V) bliver nu truet med en injuriesag for falsk anklage om, at en afvist irakisk asylansøger skulle være voldtægtsforbryder.

Sagen anlægges af irakeren Ali Nayef Rasool, der er med på et billede, som er offentliggjort på en blog på TV 2. Søren Pind har efterfølgende omtalt bloggen og henvist til den.

DOKUMENTATION Se blogindlægget her ( det er fjernet fra TV 2, men Google har gemt denne kopi, red.)

Af teksten fremgår det fejlagtigt, at manden, der sidder til højre på billedet, hedder Mustafa Ahmed. Og at han ud over en udvisningsdom er idømt to et halvt års fængsel for seksuelle overgreb på et barn under 15 år.

Bliver spurgt om han er voldtægtsmand
Ali Nayef Rasool er ikke dømt for voldtægt, og sammen med organisationen Kirkeasyl vil han have fjernet billedet med de fejlagtige oplysninger fra TV 2's blogunivers ( det er nu sket, red.).

Derudover vil parterne tage kontakt til en advokat for at anlægge injuriesag mod forfatteren af indlægget på TV 2's hjemmeside, og altså Venstres udenrigspolitiske ordfører Søren Pind, som har udbredt kendskabet til bloggen.

DOKUMENTATIONSe Søren Pinds blogindlæg ( eksternt link)

»Min familie, min tidligere kone og andre ringer og spørger, om det virkelig er mig, der har gjort det. Jeg har grædt og grædt, og tør ikke gå ud - folk tror nu at det er mig, der er Mustafa«, siger Ali Nayef Rasool.

Voldtægtsmand er ikke afvist iraker
Mustafa Ahmed, som ikke er med på billedet, men til gengæld har en voldtægtsdom, er ifølge hans advokat slet ikke afvist irakisk asylansøger. Han har haft opholdstilladelse i Danmark, men mistede den, da han blev dømt.

Alligevel bruger Søren Pind den fejlagtige oplysning til at konkludere, at modstandere af udvisningen vil give asyl selv til pædofile.

»Vi taler altså kort og godt om en pædofil voldtægtsmand. Og vi taler om en af de afviste irakiske asylansøgere, som Leif Bork Hansen, Line Barfoed, Margrethe Auken, Lykketoft og hele det sammenrend har krævet skal have ophold i Danmark«, skriver Søren Pind blandt andet.

Kræver undskyldning fra Pind
Ali Nayef Rasool, som anlægger injuriesagen, lever under jorden, da han står til at blive udvist sammen med de øvrige udviste irakiske asylansøgere. Han kom til Danmark i 2003.

Den falske beskyldning om, at han er voldtægtsmand kan være decideret farlig for ham. Han frygter blandt andet for, at de irakiske myndigheder får nys om oplysningerne.

Det kan få ham anholdt og måske fængslet, når og hvis de danske myndigheder udviser ham til det urolige land.

»Jeg kræver en undskyldning fra Søren Pind«, siger Ali Nayef Rasool.

Irakeren får hjælp til sagen af foreningen Kirkeasyl, som endnu ikke har fundet en advokat til at føre den.

Pind: Jeg tager det med sindsro
Søren Pind har i sit blogindlæg tilføjet et PS, hvor han lægger afstand til bloggen på TV 2. Han siger til politiken.dk at Ali Nayef Rasool skal være velkommen til at anlægge en injuriesag.

»Jeg tager jeg det med sindsro, al den stund jeg ikke har understøttet den i givet fald injurierende påstand, kun henvist til noget, der nogen tid har været offentligt tilgængeligt på nettet«, skriver han i en mail.

»I første omgang vil den, der er ansvarlig for påstanden, og dem, der har viderebragt den - nemlig TV 2 - skulle ifalde dom«, skriver han.

Information: Forkert gengivelse af statistik
Avisen Information dokumenterede i en længere artikel i går, at udgangspunktet for de fejlbehæftede blogs i det hele taget bygger på forkert gengivelse af statistiske oplysninger fra politiet.

BAGGRUNDLæs Informations artikel her ( eksternt link)

Det var oprindeligt BT, som beskyldte flere af de afviste irakere for at have begået forbrydelser som brandstiftelse, narkohandel og berigelseskriminalitet.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Historien blev vinklet på den voldtægtsdømte Mustafa Ahmed, som altså slet ikke er afvist irakisk asylansøger.

BAGGRUNDLæs BT's 'Afvist asylansøger voldtog 14-årig' ( eksternt link)

BT skrev fejlagtig historie

Hele grundlaget for BT's artikel er lodret forkert, skriver Information.

På et politikerspørgsmål fra blandt andet Søren Pind, har politiet ganske rigtig oplyst at fire irakere har begået grov kriminalitet, og derfor har fået en udvisningsdom.

Men de fire har ikke noget at gøre med de afviste asylansøgere.

»Jeg synes i og for sig det svar, vi har givet, er ret klart«, siger chefen for Rigspolitiet Udlændingeafdeling, Hans-Viggo Jensen til Information.

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden