Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Billedet er fra en video fra en af bandets koncerter.
Foto: Screendump fra video

Billedet er fra en video fra en af bandets koncerter.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Pædofilianklager lukker nazi-topband

De danske nazisters husorkester har nedlagt sig selv, efter at forsangeren er blevet beskyldt for pædofili.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danske nazisters husorkester Daneskjold har nedlagt sig selv efter pædofilianklager.

Ifølge bandets hjemmeside er forsangeren grebet i et upassende forhold til en 12-årig pige. Nazisternes formand har ekskluderet forsangeren, som nu angiveligt efterforskes af politiet.

»Det er rigtigt nok. Vi har drønet ham fyren ud på baggrund af de oplysninger, som du kan se på hjemmesiden«, bekræfter Jonni Hansen over for politiken.dk.

Gemte 12-årig for moder På hjemmesiden fremgår det, at den 12-årige er datter til en kammerat, og at hun ifølge anklagerne har overnattet mindst en gang hos den tidligere forsanger.

En eftermiddag kom den 12-årige ikke hjem fra skole, hvorfor moderen opsøgte den mistænkte forsanger. Angiveligt havde pigens forældre allerede kendskab til forholdet.

Da moderen til den 12-årige mødte op, afviste forsangeren angiveligt, at pigen opholdt sig i lejligheden, hvorefter moderen tiltvang sig adgang og fandt datteren i færd med at gemme sig på badeværelset.

Udleverer forsanger på hjemmeside
Begivenhedsrækken har udløst kontrovers hos nazisterne, som går ind for dødsstraf til pædofile. Forholdet er nu angiveligt politianmeldt, så pigen kan blive undersøgt, skriver Jonni Hansen i meddelelsen, som blev postet fredag.

Nazisternes landsledelse finder »det godtgjort, at der beviselig har været tale om samvær med seksuelle undertoner, hvilket under alle omstændigheder er upassende og uanstændigt! På denne baggrund har Landsledelsen med omgående virkning ekskluderet C (politiken.dk har anonymiseret den mistænkte, red.) af DNSB«, skriver nazisternes formand.

På bandets hjemmeside har nazisterne valgt at vise et stort billede af den mistænkte. Bandets guitarist skriver her, at efter »nyheden om C's ugerninger, må jeg desværre erkende, at bandet, efter min vurdering, ikke står til at redde«.

Jonni Hansen: Jeg opfordrede ham til selvmord
Jonni Hansen siger til politiken.dk, at det nu nedlagte Daneskjold er en central del af det nazistiske miljø i Danmark.

»Det var jo det eneste i Danmark, og de havde huset i Greve som base. Derfor er det ekstra ubehageligt - jeg har kendt den mand i nogle år efterhånden«, siger formanden for nazisterne.

Han valgte at ekskludere forsangeren telefonisk i stedet for at møde ham personligt, »fordi jeg var bange for, at temperamentet løb af med mig«.

»Der sagde jeg simpelthen til ham, at jeg opfordrer ham til at begå selvmord. Det, synes jeg, er den eneste rigtige udvej på det her«, siger nazisternes formand.

Politi kan ikke bekræfte sagen

Politiet har mandag aften ikke umiddelbart oplysninger om en efterforskning mod det nu nedlagte bands forsanger.

De henviser i stedet til afdelingen for personfarlig kriminalitet, som først er bemandet tirsdag morgen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra den ekskluderede forsanger selv til anklagerne om et upassende forhold til den 12-årige.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden