Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

    Alt om FV19

Hovedstadens ambulanceredderne er stærkt utilfredse med det nye beredskab, og de frygter, at vil koste liv. Arkivfoto
Foto: MARTIN LEHMANN

Hovedstadens ambulanceredderne er stærkt utilfredse med det nye beredskab, og de frygter, at vil koste liv. Arkivfoto

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Reddere: Nyt beredskab vil koste liv

Hovedstadens ambulancereddere er utilfredse med det nye beredskab og frygter for borgernes sikkerhed.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hovedstadens nye ambulanceberedskab er mangelfuldt, og det vil komme til at koste menneskeliv.

Det mener Kim Nielsen, som er fællestillidsmand for ambulanceredderne i København.

Som fællestillidsmand har han hørt beretninger fra alle stationernes reddere, og stemningen omkring det nye beredskab er ikke god.

LÆS ARTIKEL

»Sandheden er, at der mangler biler«, siger han.

»Hvis ikke der kommer flere vogne på gaderne, så kommer det til at gå galt, når ambulancetjenesten får rigtigt travle dage - for eksempel til vinter og ved højtiderne. I sidste ende kommer det til at koste liv«.

TIP OS

»Det er en nedskæring«
For en uge siden trådte Region Hovedstadens omlægninger af beredskabet i kraft. Det har betydet, at en række ambulancer er blevet erstattet med sygetransporter. Region Hovedstaden kalder det en omlægning, men redderne mener, det er en nedskæring.

»Vi vil tillade os at mene, at når man nedlægger ca. 45 ambulancer og kun erstatter cirka halvdelen af dem med sygetransportvogne, som ikke kan bruges til ambulancekørsel, så er det en nedskæring i beredskabet«, skriver Kim Nielsen i en pressemeddelse sammen med Hugo Hammel, der er formand for Branche 7, Chaufførernes Fagforening København.

LÆS OGSÅ

Det er første gang, repræsentanter for redderne kommer med en samlet udtalelse om det nye system.

Efter Region Hovedstaden har overtaget beredskabet her redderne nemlig fået mundkurv på. I deres kontrakt står, at det kun er Region Hovedstaden, der må udtale sig om beredskabet, og at der kan indføres sanktioner mod redderne, hvis de siger noget.

Og også dét får redderne til at rase. For de er nemlig uenige med deres chef, Jan Nørtved, når han udtaler sig om beredskabet.

Reddere kan ikke genkende billedet
»Redderne kalder ham en løgner«, siger Kim Nielsen til politiken.dk.

»Den virkelighed, som Nørtved fremlægger, er overhovedet ikke det billede, som redderne tegner. De synes ikke, det kører fint og glimrende«.

Jan Nørtved er overlæge og fungerende chef ved hovedstadsregionens nye vagtcentral, og han har tidligere sagt til politiken.dk, at det nye beredskab overordnet set fungeret tilfredsstillende.

LÆS ARTIKEL

Redderne har været nødt til at være anonyme, når de udtaler sig til pressen, og det er ikke godt nok, mener Kim Nielsen.

»Redderne er bekymrede over borgernes sikkerhed, og man kunne frygte, at de anonyme udtalelser kun er toppen af et større isbjerg«.

Politikerne vil undersøge sagen
De mange klager over det nye beredskab har fået en række politikere til at kræve, at sagen undersøges grundigt. Det glæder Kim Nielsen sig over, men er bange for, at der ikke kommer noget ud af det.

LÆS OGSÅ

»Det er problematisk, når chefen siger, at det kører. Vi er selvfølgelig glade for, at politikerne vil se på sagen, men hvis udgangspunktet er, at det kører fint, så kan man jo frygte, at der ikke sker noget«, afslutter han.

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden