Ingen hjælp til tykke børn

Overvægtige danske børn lades i stikken i det danske sundhedssystem. Det mener både læger, overvægtige og politikere.

Danmark

Det danske sygehusvæsen har ikke noget systematisk tilbud til overvægtige børn og unge.

Selvom fedme er et stort samfundsmæssigt problem, og hvert tiende danske barn i dag betragtes som overvægtigt, er børnene henvist til at få behandling på for eksempel julemærkehjeme eller højskoler, skriver gratisavisen MetroXpress.

Læge ved børneafdelingen på Hillerød Sygehus Jens-Christian Holm kalder de nuværende behandlingstilbud »lemfældige lokale fedmeoprojekter«.

Ingen tilbud »Der findes i dag ikke noget tilbud, der på nogen måde matcher problemernes enorme omfang«, siger Jens-Christian Holm til MetroXpress.

Jens-Christian Holm efterlyser i lighed med praktiserende læger, at det offentlige sundhedssystem prioriterer fedmebekæmpelsen. Det samme gør foreningen af overvægtige, Adipositasforeningen.

»Vi kommer til at ligne USA med flere og flere svært overvægtige. Derfor er det helt centralt, at sundhedsmyndighederne sætter ind tidligt med en samlet, koordineret indsats«, siger medlem af foreningens landsbestyrelse Nina Frahm til avisen.

Central klinik

Børnelægen Jens-Christian Holm har for nyligt fremlagt et forslag om en central klinik for overvægtige for Folketingets Sundhedsudvalg.

Udvalgets formand, Birthe Skaarup (DF), er positivt indstillet på at øge indsatsen på området.

»Fedme er efterhånden så voldsomt et problem, at der er behov for en skærpet national indsats. Derfor har vi bedt sundhedsministeren se på sagen«, siger hun til MetroXpress.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce