Politikere kan ikke pille ved støtte til voldsforherligende foreninger

Selv om kommunale kroner går til voldelig kamp mod kommunen selv, kan politikerne intet gøre.

Danmark

Uheldigt, beklageligt og paradoksalt. Men vi kan intet gøre ved det.

Sådan siger Taner Yilmaz (S), formanden for Københavns Kommunes folkeoplysningsudvalg, der har det politiske ansvar for at give midler til kommunens foreninger.

Tager afstand fra udtalelser
Reaktionen kommer efter, at Danmarks Kommunistiske Ungdomsforbund (DKU) har udtalt, at kun masseødelæggelsesvåben er for voldsomt et remedie i kampen for at overtage statsmagten.

Og moderpartiet har efterfølgende sagt, at brostenskast mod politiet var i orden i forbindelse med demonstrationerne om Ungdomshuset, eftersom det skete i en »forsvarskamp«.

I 2007 modtager DKU 50.234 støttekroner fra Københavns Kommune.

»Jeg kan på det kraftigste tage afstand fra disse udtalelser om vold. De er meget uheldige og beklagelige. Men hvis foreningen får 50.000 kroner i støtte, er det fordi, den har opfyldt betingelserne i folkeoplysningsloven for tilskud«, siger Taner Yilmaz, formand for kommunens folkeoplysningsudvalg.

Paradoks
Han finder det paradoksalt, at de offentlige kroner går til en forening, hvis formand støtter en voldelig kamp mod kommunen og politiet.

»Men for at gøre noget ved det, skal vi have en lovændring eller et juridisk efterspil. Udvalget har ikke kompetencerne til at sortere i foreningerne, så længe de opfylder kravene«, siger Taner Yilmaz.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce