Politiet har hele tiden haft alle  videooptagelser fra anholdelsen af afviste irakere samlet på én dvd. Men ledelsen har ikke offentliggjort hele materialet, skriver Ekstra Bladet.
Foto: PETER HOVE OLESEN

Politiet har hele tiden haft alle videooptagelser fra anholdelsen af afviste irakere samlet på én dvd. Men ledelsen har ikke offentliggjort hele materialet, skriver Ekstra Bladet.

Danmark

Politiet ændrer forklaring for femte gang

Københavns Politi giver en ny forklaring på, hvordan de filmede begivenhederne ved Brorsons Kirke. »En misforståelse«, lyder det.

Danmark

Københavns Politi lancerer nu version seks i serien af forklaringer på, hvad og hvornår politiet filmede den voldsomme rydning ved Brorsons Kirke.

Det viser sig nu, at politiet havde hele videomaterialet samlet og klar allerede få timer efter rydningen af kirken på Nørrebro om natten og i de tidlige morgentimer 13. august.

Men det skyldes en misforståelse internt i politiet, at offentligheden i første omgang slet ikke fik præsenteret alle optagelserne, siger chefpolitiinspektør Per Larsen til Ekstra Bladet.

Først kom de 'blide' optagelser Ekstra Bladet dokumenterer, at politiet i timerne efter begivenhederne ved kirken samlede alle videooptagelser.

Både de fra anholdelsen af de afviste irakere i kirken og optagelserne af politiets rydning af gaden, hvor betjentene får besked på at trække kniplerne og »slå løs«.

SE TV

Politiet har frigivet videomateriale, der viser, hvordan det så ud fra deres side, da det kom til tumult med demonstranter ude foran kirken. Kilde: Københavns Politi

Alligevel fik offentligheden i første omgang kun adgang til de mere 'blide' optagelser fra selve anholdelsen.

Men så dukker der mere op
Men den 4. september og efter stærkt kritik af politiets voldsomme rydning af gaden dukker der endnu 50 minutters video op fra politiets gemmer.

LÆS ARTIKEL

På de nye optalgelser fra Brorsons Kirke kan man blandt andet se, hvordan det gik for sig da politiet gik ind i kirken, og hvordan irakerne prøver at få dem ud igen. Kilde: Københavns Politi

Nu viser det sig altså, at optagelserne lå samlet fra starten af.

Chefpolitiinspektør Per Larsen forklarer til Ekstra Bladet, at ledelsen var sikker på, at den i første omgang havde fået alle optagelser.

Ledelsen havde bedt om det hele

Dermed sender chefpolitiinspektøren ansvaret videre til politiets dokumentationsenhed, som 'misforstod ledelsens anmodning om at få udleveret optagelserne, skriver bladet.

»Vi var overbevist om, at der ikke var mere. Vi havde bedt om det fra kirken, underforstået alt hvad der var i operationen. De havde misforstået, eller bare gjort hvad de fik besked på, og sendt optagelserne fra kirken og tænkte ikke over, at det også var optagelserne fra gaden, vi skulle have«, siger Per Larsen.

»Jeg ved ikke, hvad de har tænkt på« Både Per Larsen og politidirektør Johan Martini Reimann troede, siger chefpolitiinspektøren, at enheden havde leveret alle optagelser.

»Vores kære pressechef ringer ud til enheden og siger: 'Kære venner, jeg vil gerne have de optagelser, I har fra kirken'. Og jeg ved ikke, hvad de har tænkt på, men ude i afdelingen siger de: 'Nå, han skal have det fra kirken. Så får han det fra kirken'. Så klippede de der og sagde værsgo«, lyder chefpolitiinspektør Per Larsens forklaring til avisen.

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce