Lægerne venter på epidemien

Stadigt flere rammes af svineinfluenza. Epidemien er lige om hjørnet, mener overlæge.

Danmark

Den frygtede influenzaepidemi er ikke brudt ud endnu.

Det viser nye tal fra Statens Seruminstituts Epidemiologiske afdeling. Dog kan instituttets læger konstatere, at flere og flere danskere må blive i sengen på grund af H1N1-virusset, kendt som svineinfluenza.

»P.t. skyldes én procent af alle de konsultationer, der foretages hos læger og vagtlæger, influenza. Det er en stigende tendens«, siger overlæge på Epidemiologisk afdeling Steffen Glismann.

LÆS OGSÅ

Hvis over fire procent af konsultationerne hos landets læger skyldes influenza, taler man om en influenzaepidemi. De næste uger vil vise, om influenza A spreder sig så meget i befolkningen.

»Det er selvsagt umuligt at spå om fremtiden, men jeg bliver ikke overrasket, hvis vi får en epidemi inden jul«, siger Steffen Glismann.

En influenzaepidemi varer normalt fire til seks uger. Sidste gang vi havde en epidemi i Danmark var i vinteren 2003-2004.

Alle smittede har influenza A
Steffen Glismann fortæller, at alle de laboratorieprøver, man har foretaget den seneste uge, har været Influenza A-positive.

Det betyder, at alle testede, der har influenza-symptomer, er smittede med H1N1-virusset.

Men der er ingen grund til panik, beroliger overlægen. Selvom han opfordrer til at være opmærksom på, hvordan symptomerne udvikler sig.

»Hvis du er sund og rask, vil du blive syg som normalt, og sådan vil det være for langt de fleste. Men man skal dog huske på, at der har været enkelte tilfælde af alvorlig sygdom hos raske mennesker i udlandet«, siger han.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce