Komet. Den blot 25-årige SF'er ser ud til at blive ny regionsformand i Hovedstaden - hvis ikke han bliver underkendt af sine gen undervejs.
Foto: FOLKVER PER

Komet. Den blot 25-årige SF'er ser ud til at blive ny regionsformand i Hovedstaden - hvis ikke han bliver underkendt af sine gen undervejs.

Danmark

SF-komet afviser beskyldninger om afpresning

Det var en »politisk happening«, da Andreas Røpke købte internetdomænet 'metroselskabet.dk'.

Danmark

Den kommende regionsformand i Hovedstaden afviser, at han forsøgte at afpresse Ørestadsselskabet.

Andreas Røpke (SF) købte domænenavnet ’metroselskabet.dk' et par uger efter, at regeringen i oktober 2006 oplyste, den ville dele Ørestadsselskabet i to nye selskaber: Metroselskabet og et arealudviklingsselskab.

Ørestadsselskabet henvendte sig til den 25-årige SF'er og bad ham opgive domænet. Det nægtede han, men ville i stedet forhandle om navnet.

LÆS ARTIKEL SF-komet er dømt for at genere metro

Thue Ravn, der på daværende tidspunkt var informations- og marketingchef i Ørestadsselskabet, siger til Politiken, at det »lugtede lidt af penge«. Men det afviser Andreas Røpke.

Ville sætte trafik på dagsordenen
»Det handlede ikke om penge, men om en politisk happening for at sætte noget på dagsordenen, som set i bakspejlet måske var lige lovlig frækt«, siger den Andreas Røpke, der står til at overtage Vibeke Storm Rasmussens hverv som Hovedstadens Regionsformand.

LÆS ARTIKELSF kupper Socialdemokraterne i Region Hovedstaden

»Vi havde en debat i SF omkring den offentlige trafik og metroen. Og vi var en del, der mente, at vi skulle støtte en letbane i København. Noget af det, vi lavede i den forbindelse, var en hjemmeside, der hedder 'metroselkabet.dk'«.

Hvorfor kom du lige præcis på navnet 'metroselskabet.dk'?

»I en situation hvor man diskutere, hvorvidt der skal være en metro i København, der er 'metroselskabet.dk' et meget oplagt navn«

»I strid med god domæneskik«
Da Andreas Røpke havde afvist at opgive sit internetdomænenavn, klagede Ørestadsselskabet til Klagenævnet for Domænenavne.

Klagenævnet skriver i deres afgørelse fra marts 2007, at Andreas Røpke »ved sin registrering og nægtelse af at overdrage domænenavnet til klager har handlet illoyalt og i strid med god domæneskik«.

Andreas Røpke anerkender nævnets afgørelse men benægter, at han købte domænet med henblik på tjene penge. Og han havde aldrig i sinde at presse penge ud af Metroselskabet.

»Jeg vendte tilbage til Metroselskabet og sagde, at vi skulle finde en løsning på det her. Jeg tror, at de har tolket som, at vi ville have penge ud af dem. Det var ikke tilfældet«, siger Andreas Røpke.

Ville skrive artikel i Metronyt
»Vi ville have foreslået dem, at vi for eksempel kunne skrive en artikel i deres blad Metronyt, hvis vi opgav domænet«.

Det fik Andreas dog aldrig kommunikeret.

Røpke vil ikke pege på, hvilke SF'ere, han arbejde sammen med om de politiske happenings omkring den offentlige trafik, men siger det »primært var mit projekt«.

Han har tidligere tjent penge på at eje domænenavnet energinet.dk, der blev solgt til det nydannede statslige selskab af samme navn. Ifølge Røpke var der også her tale om at have en hjemmeside, der kunne bruges som led i en politisk kampagne - i dette tilfælde en kampagne om alternativ energi.

Intern kritik i SF

Andreas Røpke er kommet i mediernes søgelys efter, at han som SF's spidskandidat til Region Hovedstaden på valgnatten efter tirsdagens regionsvalg, gik sammen med Venstre, de konservative og Dansk Folkeparti om en konstitueringsaftale, der betyder, at han overtager formandsposten fra Socialdemokraternes Vibeke Storm Rasmussen.

Siden har han modtaget kritik internt i SF, og der er nu stillet spørgsmål ved, hvorvidt konstitueringsaftalen holder.

LÆS ARTIKEL SF kan underkende kup i Region Hovedstaden

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden