Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
JUNG YEON-JE/AP
Foto: JUNG YEON-JE/AP

Foreløbig er kun fem danskere registreret som døde som følge af H1N1, også kaldet svineinfluenza. Billedet viser kropstemperaturen på rejsende i Seuls Internationale Lufthavn. (Arkivfoto)

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De ældre danskere slipper uden om svineinfluenza

Læger bliver bestormet af utrygge ældre, der vil vaccineres.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Mens tusindvis af skolebørn ligger syge med høj feber og influenza A (H1N1), så kan deres bedsteforældre roligt tilbyde at passe dem uden den store risiko for at blive syge selv.

Til trods for at epidemien er på sit højeste lige nu, så går den uden om den ældre befolkning. Og der er ingen udsigt til, at det billede ændrer sig.

»Vi har set meget, meget få sygdomstilfælde blandt ældre over 65 år. De er stort set gået fri af epidemien. Næsten ingen er blevet syge. Og hvis bedsteforældrene ellers er sunde og raske, så skulle der ikke være nogen risiko ved, at de passer deres børnebørn«, siger overlæge Kåre Mølbak, afdelingsleder på Statens Serum Institut.

Når farmor og farfar roligt kan passe de syge unger, så hænger det sammen med, at selv når de ældre udsættes for smitte, er der ringe risiko for, at de bliver syge.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden