Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: OLESEN PETER HOVE
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kirkeaktion giver klageregn hos politiet

Statsadvokaten får travlt med optrevle 13 sager fra Brorsons Kirke.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er strømmet ind med klager til Statsadvokaten om rydningen i Brorsons Kirke i august.

Omkring 15 har klaget, og klagerne går blandt andet på overdreven brug af knipler og peberspray ved kirkerydningen, som også fik bred kritik i dagene efter.

WEB TV

Politiets indsats mod demonstranter foran Brorsons Kirke er til debat. Se her, hvordan aktionen forløb. Kilde: Morten Rode / Monsun og Politiken.tv

»Vi efterforsker 10-12 af klagerne - resten er sendt videre til politidirektøren I københavn, fordi der er tale om klager over politiets dispositioner«, siger statsadvokatassessor Trine Højgaard.

Rejsehold har samlet beviser
Statsadvokaten har fået Politiets Rejsehold til at samle videooptagelser og andre beviser fra den voldsomme politiaktion mod aktivister, som forsøgte at spærre vejen for den politibus, politiet transporterede udviste irakere væk i.

Næste skridt bliver at få klagerne til at identificere sig selv på optagelserne. Politifolkene vil derimod ikke kunne afhøres i december, da alt disponibelt mandskab er indkaldt til at håndtere klimatopmødet.

Statsadvokaten har på eget initiativ arbejdet med flere sager siden rydningen, men sidst i november er 13 klager indleveret af samme advokat.

Aktivister fik knippelsuppe

Ifølge Center for Rets- og Politiforskning kommer en af klagerne fra 24-årige Gry Sørensen, som kom imellem en betjent og en anden aktivist.

Derefter blev hun angiveligt trukket til side og slået adskillige gange med knipler, så hun ifølge Frederiksberg Hospital måtte indbringes med ambulance og sys for en flænge i ansigtet.

En anden drejer sig om aktivisten Christina Søndergaard, som bogstaveligt talt blev banket gul og blå med en politiknippel.

WEB TV I videoen fra rydningen får aktivisten otte slag med knippel

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden