Foto: OLESEN PETER HOVE
Danmark

Kirkeaktion giver klageregn hos politiet

Statsadvokaten får travlt med optrevle 13 sager fra Brorsons Kirke.

Danmark

Det er strømmet ind med klager til Statsadvokaten om rydningen i Brorsons Kirke i august.

Omkring 15 har klaget, og klagerne går blandt andet på overdreven brug af knipler og peberspray ved kirkerydningen, som også fik bred kritik i dagene efter.

WEB TV

Politiets indsats mod demonstranter foran Brorsons Kirke er til debat. Se her, hvordan aktionen forløb. Kilde: Morten Rode / Monsun og Politiken.tv

»Vi efterforsker 10-12 af klagerne - resten er sendt videre til politidirektøren I københavn, fordi der er tale om klager over politiets dispositioner«, siger statsadvokatassessor Trine Højgaard.

Rejsehold har samlet beviser
Statsadvokaten har fået Politiets Rejsehold til at samle videooptagelser og andre beviser fra den voldsomme politiaktion mod aktivister, som forsøgte at spærre vejen for den politibus, politiet transporterede udviste irakere væk i.

Næste skridt bliver at få klagerne til at identificere sig selv på optagelserne. Politifolkene vil derimod ikke kunne afhøres i december, da alt disponibelt mandskab er indkaldt til at håndtere klimatopmødet.

Statsadvokaten har på eget initiativ arbejdet med flere sager siden rydningen, men sidst i november er 13 klager indleveret af samme advokat.

Aktivister fik knippelsuppe

Ifølge Center for Rets- og Politiforskning kommer en af klagerne fra 24-årige Gry Sørensen, som kom imellem en betjent og en anden aktivist.

Derefter blev hun angiveligt trukket til side og slået adskillige gange med knipler, så hun ifølge Frederiksberg Hospital måtte indbringes med ambulance og sys for en flænge i ansigtet.

En anden drejer sig om aktivisten Christina Søndergaard, som bogstaveligt talt blev banket gul og blå med en politiknippel.

WEB TV I videoen fra rydningen får aktivisten otte slag med knippel

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  På søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce