Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Topmødegæster vil ikke have gratis sex

Tilbuddet om fri sex lokker ikke de delegerede ved klimatopmødet.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Man skulle tro, at udsigten til et gratis knald ville lokke kunder i butikken hos Københavns prostituerede under klimatopmødet.

Men indtil videre har ingen benyttet sig af det tilbud om fri sex, som Sexarbejdernes Interesseorganisation (SIO) gav i sidste uge.

LÆS ARTIKEL

»Vi har fået tre henvendelser fra klimadeltagere, der ville vide, hvordan proceduren for at få gratis sex, er. Det har jeg forklaret dem, men jeg har ikke hørt fra dem siden«, siger Susanne Møller, der er talskvinde for SIO.

Kommunen fraråder klimasex
Organisationens tilbud om gratis sex er en reaktion på Københavns Kommunes 'Vær bæredygtig: Køb ikke sex!'-kampagne. På postkort omdelt på 160 af byens hoteller fraråder kommunen at gå til prostituerede under klimatopmødet.

SIO rasede over kommunens udmelding og gik i offensiven med et stående tilbud til de delegerede: Henvend jer skriftligt til SIO, vis jeres id-kort udstedt af COP15 samt et af kommunens postkort og få en gratis tur på lagnet.

Diskretion er det vigtigste
Men selv om det usædvanlige initiativ lynhurtigt spredte sig helt fra Der Spiegel til The Times, er der efter fire dage med tusindvis af delegerede i byen stadig ingen, der har benyttet sig af tilbuddet.

LÆS ARTIKEL Gratis sexkampagne får god reklame

Ifølge Susanne Møller er en meget sandsynlig forklaring på tilbageholdenheden, at deltagerne skal identificere sig selv for at få adgang til de gratis glæder.

»Vi ved jo, at det her er en branche, hvor diskretion er det allervigtigste. Kunderne bliver let stemplet, hvis det bliver kendt, at de går til en prostitueret. Og de har meget at miste - de risikerer jo både job, anseelse og ægteskab på den måde«.

Greenpeace vil have gratis sex

Ifølge Susanne Møller kan klimatopmødet ikke mærkes hos SIOs medlemmer. Hun kalder det en »stor fed myte«, at de prostituerede får travlt, når et topmøde som COP15 kommer til byen.

»Der er rigtig mange konferencer i KBH, og vi er rigtig mange sexarbejdere til at opsuge de få ekstra kunder, der må komme. Selvfølgelig kan man godt få en eller to ekstra, men det er de faste kunder, vi lever af«, siger hun.

BLAND DIG

Og med hensyn til fri sex-tilbuddet, så er talskvinden ikke skuffet over de få henvendelser fra topmødets delegerede. I hvert fald ikke skuffet nok til at slække på reglerne.

»Der er et par danskere, der har skrevet, om de ikke kunne få gratis sex, fordi de er medlem af Greenpeace. Men det holder altså ikke«, griner Susanne Møller.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden