Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Yderligere fem danskere er døde af H1N1

Alle fem tilhørte den såkaldte risikogruppe. Tre af de døde var blevet vaccineret.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sundhedsstyrelsen har fået indberetninger om yderligere fem dødsfald, hvor personen havde influenza H1N1.

Alle fem personer havde en forhøjet risiko for at blive alvorligt syge af H1N1, også kaldet svineinfluenza. Dødsfaldene er sket mellem 30. november og 12. december.

Dermed er i alt 21 personer med H1N1 døde i Danmark under den igangværende epidemi.

LÆS ARTIKEL

Den yngste blandt de fem seneste dødsfald var en teenagedreng fra Nordjylland, som i forvejen var svært syg af en kronisk sygdom.

Epidemien har toppet

Drengen var ikke blevet vaccineret. Også en kvinde i 20'erne med H1N1 er død. Kvinden, som var bosiddende i Region Syddanmark, var heller ikke vaccineret.

De tre øvrige personer var alle blevet vaccineret. Den ene dog først kørt før, døden indtraf. To af de tre er fra Midtjylland og en fra Region Hovedstaden.

Sundhedsstyrelsen understreger, at de fem dødsfald ikke er et udtryk for, at influenzaepidemien er tiltagende. Epidemien har toppet, og antallet af syge med influenza H1N1 er stærkt faldende, oplyser Sundhedsstyrelsen.

Selv om de fem var smittet med influenza H1N1, er det ikke endeligt fastslået, at influenzaen også var den primære dødsårsag.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk foldbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

Forsiden