Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Besøg. Abdul Wahid Pedersen (grøn hat) og Zubair Butt Hussein (yderst til højre) var inviteret til møde af den iranske præsident.
Foto: president.ir

Besøg. Abdul Wahid Pedersen (grøn hat) og Zubair Butt Hussein (yderst til højre) var inviteret til møde af den iranske præsident.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ahmadinejad mødte danske muslimer

Blandt andre Abdul Wahid Pedersen og Zubair Butt Hussein deltog i møde med den iranske præsident.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Irans præsident, Mahmoud Ahmadinejad, har lagt billeder på nettet fra hans tur til København.

Blandt andet er der billeder fra et møde med danske muslimer, hvor imam Abdul Wahid Pedersen og talsmanden for Muslimernes Fællesråd, Zubair Butt Hussein, deltog.

DOKUMENTATION Se billederne fra mødet på præsidentens hjemmeside ( eksternt link, engelsk)

»Jeg gjorde mig mine overvejelser om at deltage, for man kan ikke just sige, at jeg er enig med manden - for eksempel, hvad angår holocaust eller behandlingen af studenterne, som demonstrerer i Teheran«, siger Zubair Butt Hussein.

»Men jeg er debattør og har også siddet med alle fløje i Danmark uden at blive hverken Dansk Folkepartimand eller medlem af Enhedslisten. Jeg ville gerne høre fra Ahmadinejad, hvilket billede han egentlig har af mit Danmark«, siger han.

Vi har det egentlig godt
Talsmanden for Muslimernes Fællesråd havde ikke selv taletid til, hvad han kalder et ret kort møde, og han kunne ikke kommunikere direkte med præsident Ahmadinejad, som kun taler det iranske sprog farsi.

»Jeg fik en snak med en stabsmand, som talte engelsk. Jeg fortalte ham, at selv om bølgerne går højt i den danske debat, har vi det egentlig godt. Jeg bliver ikke hentet af politiet for at være talsmand for muslimer«, siger Zubair Butt Hussein.

Han noterede sig, at de andre tilstedeværende danske muslimer gav et lignende billede.

»Det budskab om Danmark, som blev givet af de, der var der, var bredt funderet«, siger han.

Men hvorfor er det relevant at mødes med en mand som Ahmadinejad?

»Nu kan jeg ikke tale for alle, der deltog. Men for mit vedkommende vil jeg høre tingene fra deres egen mund. Jeg ville også ryste hånd med Mugabe (Zimbabwes diktator, red.), ligesom statsminister Lars Løkke Rasmussen gjorde det«, siger han.

»Grøn livsstil er en del af Islam«

Han fortæller, at der både var danske sunni- og shiamuslimer til stede ved mødet. De to retninger inden for Islam er i klammeri i blandt andet Irak.

»Jeg tror, der var en interesse for, hvordan sunni- og shiamuslimer kommer ud af det med hinanden her. Samtidig blev også problematikker omkring moskebyggeri og minareter berørt«, siger han og tilføjer, at mødet i Bella Center under Cop15 også berørte miljø.

»Jeg var glad for at høre, at det blev debatteret, at grøn livsstil er en del af Islam«, siger talsmanden.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra imam Abdul Wahid Pedersen, som er ude at rejse.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden