Belyst. Meget af verden kan i dag læse om, hvordan en 28-årig mand i aftes forsøgte at myrde tegneren Kurt Westergaard. Arkivfoto
Foto: DALSGAARD MIRIAM/POLFOTO

Belyst. Meget af verden kan i dag læse om, hvordan en 28-årig mand i aftes forsøgte at myrde tegneren Kurt Westergaard. Arkivfoto

Westergaard-overfald går verden rundt

Nyheden om attentatforsøget mod tegneren trækker overskrifter i hele verden

Danmark

2010 var ikke engang et døgn gammelt, da en mand med somalisk baggrund forsøgte at myrde bladtegneren Kurt Westergaard.

Kort tid efter dukkede nyheden frem på danske netaviser, og har gennem natten spredt sig til hele verden.

LÆS ARTIKEL

Øverst på engelske BBC's hjemmeside ligger nyheden om det terrorrelaterede overfald, hvor en 28-årig mand trængte ind i Kurt Westergaards hjem bevæbnet med en kniv og økse. Overfaldet vil sætte spørgsmålstegn ved efterretningstjenesten PETs sikkerhedsforanstaltninger, vurderer en af avisens journalister.

BBC forklarer videre, at selv om der var 12 forskellige tegnere, der bidrog til Jyllands-Postens Muhammed-tegninger, så er det Kurt Westergaard, der bliver vurderet højest.

»Kontroversiel tegner«
Overfaldsmanden blev skudt, da politiet ankom til tegnerens hjem få minutter senere.

Inden da kastede manden sin økse mod en af betjentene, og blev skudt i to gange i henholdsvis knæet og i hånden. Han blev derefter fragtet på skadestuen.

Det skriver amerikanske CNN om under overskriften »Kontroversiel tegner undslipper angreb«.

Den mellemøstlige tv-station al-Jazeera fortsætter videre og nævner ligesom de andre, at overfaldsmanden bliver kædet sammen med den somalistke terrorbevægelse al-Shabaab, der har nære bånd til al-Qaeda.

LÆS ARTIKEL

De store udenlandske nyhedssites skriver også om baggrunden for, at Kurt Westergaard er kommet på terroristers dødsliste, nemlig Muhammedtegningerne fra 2005 og den efterfølgende Muhammedkrise året efter, der udløste store uroligheder i Mellemøsten.

Ingen af dem gengiver dog tegningen af profeten med en bombe i turbanen.

Beskyttet rum

På den anden side af sundet interesserer svenskerne sig for sagen. Både Dagens Nyheter og Expressen har artikler om attentatforsøget.

Historierne ligner dem fra danske nyhedssites og indeholder de samme sparsomme oplysninger om, hvad der skete, og hvordan det lykkedes Kurt Westergaard at flygte ind i et beskyttet rum i huset, og hvordan han frygtede for sit liv.

LÆS ARTIKEL

Også store tyske og norske medier skriver om hændelsen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce