Sikkert. Kurt Westergaard blev angrebet i sit hjem, hvor der ikke er nogen, der beskytter ham. PET overvejer nu, at tilbyde ham livvagt døgnet rundt.
Foto: RASMUS BAANER

Sikkert. Kurt Westergaard blev angrebet i sit hjem, hvor der ikke er nogen, der beskytter ham. PET overvejer nu, at tilbyde ham livvagt døgnet rundt.

Danmark

Westergaard får sin egen livvagt

PET opgraderer sikkerheden omkring JP-tegneren, som kalder overfaldet »grusomt«.

Danmark

Sikkerhedsniveauet omkring tegneren Kurt Westergaard skal sandsynligvis udbygges, at efter han sent i forgårs blev forsøgt myrdeti sit eget hjem.

Politiets Efterretningstjenester (PET) har hidtil mandsopdækket tegneren hver gang, han fodlod sit hjem, men efter attentatforsøget bliver der nu lagt op til, at han skal tilbydes en personlig livvagt, der kan beskytte ham døgnet rundt. Det skriver Jyllands-Posten.

LÆS ARTIKEL

Hos PET er de meget fåmælte, når det handler om beskyttelsen af Kurt Westergaard og hvilke nye tiltag de måtte have i tankerne, men chefen Jakob Scharf siger til Jyllands-Posten:

»Der har også tidligere været livvagter for Kurt Westergaard. Men det er klart, at vi nu meget omhyggeligt vil se på, om der er behov for justeringer for ham«.

»Det var grusomt«

En 28-årig mand af somalisk baggrund brød sent fredag aften ind hos tegneren i Århus bevæbnet med en økse og en kniv.

Det lykkedes tegneren at søge tilflugt i på sit badeværelse, der også fungerer som sikkerhedsrum, og han kom derfor ikke noget til.

Til den norske netavis VG fortæller tegneren Kurt Westergaard nu om overfaldet, at det var »grusomt«.

Overfaldsmanden blev skudt af politiet, da det ankom få minutter senere, og den 28-årige gik til angreb på betjentene. Han blev ramt i hånden og benet.

Den 28-årige har angiveligt forbindelser til det somaliske terrornetværk al-Shabaab og til personer i al-Qaeda, og har tidligere været mistænkt for terrorplanlægning i Kenya.

LÆS ARTIKEL

Tegneren passede sit fem-årige barnebarn, da den bevæbnede mand trængte ind i huset. Kurt Westergaard fortæller, at han frygtede for hende, mens attentatmanden var i huset, men at hun har taget oplevelsen roligt.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce