Trykkefrihedsselskabet: Regeringen lukker mordere ind

Angrebet på muhammedtegneren Kurt Westergaard får Trykkefrihedsselskabet til at kritisere regeringen skarpt.

Danmark

»Hvordan kan regeringen tillade folk som Kurt Westergaards uheldige banemand at opholde sig her i landet?«.

Det er et af de spørgsmål, Trykkefrihedsselskabet rejser i en ramsaltet pressemeddelelse om en somaliers forsøg på at slå avistegneren Kurt Westergaard ihjel på grund af muhammedtegningerne.

Foreningen reagerer på, at Politiets Efterretningstjeneste (PET) efter det mislykkede terrorangreb meddelte, at de havde kendskab til gerningsmandens terroristforbindelser.

LÆS ARTIKEL PET: Overfaldsmand her terrorforbindelser

» PET har tydeligvis overvåget ham i længere tid. Blot havde PETs ledelse ikke forestillet sig, at han skulle have noget udestående med Kurt Westergaard«, skriver Trykkefrihedsselskabet.

Det reagerer ved at stille en række spørgsmål til sagen:

»Hvad er hans adkomst til at være her? Hvem plejer han omgang med? Hvilken moske har han frekventeret? Og endnu vigtigere: Hvor mange andre mordere har vi åbnet landets grænser for?«

Udtalelser gav ballade

De direkte udsagn kommer i kølvandet på den furore, selskabets formand Lars Hedegaard vakte, da han sagde om muslimer, at de voldtager deres egne børn og at kvinder ingen værdi har hos muslimerne.

LÆS ARTIKEL Lars Hedegaard: Muslimer er voldtægtsmænd og løgnere

Udtalelserne fik medlemmer som Venstres Søren Pind og den konservative Naser Khader til at forlade Trykkefrihedsselskabet.

Hedegaard har siden forklaret, at han udtalte sig om islams ideologi og grundform.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce