Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Modstand. Farshad Kholghi er født i Iran, men hans familie flygtede fra præstestyret. Arkivfoto.
Foto: Thomas Wilmann

Modstand. Farshad Kholghi er født i Iran, men hans familie flygtede fra præstestyret. Arkivfoto.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kholghi: Pind og Khader opfører sig som teenagere

Skuespilleren Farshad Kholghi er ked af Hedegaards udtalelser, men går ingen steder.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Farshad Kholghi har ikke i sinde at følge politikerne Søren Pind og Naser Khader samt præsten Kathrine Lilleør ud af Trykkefrihedsselskabet.

Men han er ærgerlig over selskabets formand, Lars Hedegaards, udtalelser i et interview med Snaphanen, der er baggrunden for, at de har meldt sig ud.

LÆS ARTIKEL

Hele selskabet kæmper for ytringsfrihed og arbejder imod vore dages nazisme – altså islamisme – og så er der ikke plads til hverken dumheder og latterlige fejl, der sætter os tilbage, eller teenage-reaktioner, som dem, der kommer fra Naser Khader og Søren Pind

»Jeg er virkelig ked af Lars Hedegaards uigennemtænkte udtalelser. Han taler om enkeltpersoner og muslimer i det hele taget i stedet fokusere på religionen Islam, som, jeg mener, skal reformeres«, siger Farshad Kholghi til politiken.dk

»Han må naturligvis sige, hvad han vil – det er jo det, vi kæmper for. Men vi lever i en tid, hvor enhver kritik af islam kan blive brugt mod en. Derfor skal man passe på, hvad man siger for ikke at blive kaldt ’racist’«

Irritteret på Pind og Khader
Kholghi er samtidig irrititeret over, at Søren Pind og Naser Khader har meldt sig ud af selskabet og gjort det med store armbevægelser.

LÆS ARTIKEL

Kholghi mener, at kritikken af Lars Hedegaard de to fremtrædende politikere er »overdramatiseret«.

»Hele selskabet kæmper for ytringsfrihed og arbejder imod vore dages nazisme – altså islamisme – og så er der ikke plads til hverken dumheder og latterlige fejl, der sætter os tilbage, eller teenage-reaktioner som dem, der kommer fra Naser Khader og Søren Pind«.

Flygtede fra Iran i 1984
Farshad Kholghi er blandt andet kendt fra filmene 'Pizza King' og 'Nordkraft'. Han flygtede i 1984 med sin familie fra Iran og har igennem de seneste år været en ivrig debattør særligt i forhold til Islam.

Han mener, diskussionen om Lars Hedegaards fremtid skal holdes internt i Trykkefrihedsselskabet.

»Lars Hedegaard har lavet et fantastisk arbejde for selskabet, men vi er alle sammen mennesker, der dummer os – og det skal han også irettesættes for«, siger han.

Skal Hedegaard gå som formand?

»Intet er helligt, og ingen er hellig. Han har gjort et fantastisk arbejde, men det ikke sikkert, han skal sidde som formand. Men det er diskussionen, vi skal tage internt«.

Asger Aamund bliver også

Finansmanden Asger Aamund er heller ikke på vej til at forlade Trykkefrihedsselskabet, selvom han er lodret uenig med formandens udtalelser om muslimer.

»Lars Hedegaards udtalelser var langt ude, men jeg synes, det er en lidt hurtigt og en lidt voldsom reaktion at løbe af pladsen. Det arbejde, som Trykkefrihedsselskabet udfører, er overordentlig vigtigt. Sagen er større end manden,« siger Asger Aamund til berlingske dk.

»Vores indsats skal være bredere. Det skal ikke kun handle om Islam, og Hedegaard skal passe på, at han ikke komme til at ligne de ayatollaher, som han kritiserer. Der er masse af problemer med ytringsfriheden i Rusland, i Kina og i mange af de diktaturer, der jo udgør et flertal af FN's medlemslande,« siger Asger Aamund.

LÆS ARITIKEL

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

 • Du lytter til Politiken

  Julian Assange og turen nedad
  Julian Assange og turen nedad

  Henter…

  WikiLeaks-stifteren Julian Assange blev i årevis hyldet for at starte en demokratisk revolution med sin whistleblower-platform. Siden da er han stukket af fra anklager om voldtægt i Sverige og blevet beskyldt for at samarbejde med russerne. Han har haft politisk asyl på Ecuadors ambassade i London i syv år, men i sidste uge blev han smidt på porten og anholdt af det britiske politi. Er Assange en helt eller en skurk? Og hvordan ser fremtiden ud?

Forsiden