Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Juraprofessor imod udvisning på mistanke

Eva Smith advarer mod at udvise folk alene på mistanke om terror.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danmark er på vej væk fra demokratiet og går terroristernes ærinde, hvis der kommer flere udvisninger alene på mistanke om terror.

Det mener juraprofessor Eva Smith.

»Et af de mest grundlæggende principper i et demokratisk retssamfund er, at enhver skal betragtes som uskyldig, indtil det er bevist ved en domstol, at han er skyldig. Nu vender man den om og siger, at enhver er skyldig, indtil han selv har bevist, at han er uskyldig. Jeg synes, at det er en farlig udvikling«, siger Eva Smith, Københavns Universitet.

En række politikeres taler om stramninger efter overfaldet på Kurt Westergaard, som tegnede profeten Muhammed med en bombe i turbanen. Eva Smith afviser stramninger.

»For mig at se, at det et angreb på kernen i vores demokratiske samfund. Terroristerne vil jo netop ødelægge vores frie, demokratiske samfund. Hvis vi begynder at pille ved vores mest grundlæggende principper, så gør vi terroristernes arbejde for dem«, siger hun.

Hun vender sig også mod forslaget om et forbud mod besøg på bestemte hjemmesider, som er relateret til terror. Det er foreslået af SF og Dansk Folkeparti. Men det vil være i strid med tankefriheden, hvis nysgerrige skal forhindres i at se, hvad de finder interessant, mener Eva Smith.

LÆS ARTIKEL

»Vejen frem er, hvad PET også selv har anbefalet, at vi får en anden holdning til de fremmede og på en eller anden måde forsøger at inkludere dem i vores samfund. For man begår jo ikke terror mod et samfund, som man selv synes, man er en del af«, siger Eva Smith.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden