Et-årig dreng kvalt i vuggestue

Drengen døde efter at have fået mad galt i halsen i vuggestue.

Danmark

Vuggestuen Fregatten i Ballerup blev i dag udsat for enhver pædagogs mareridt.

Det skete, da en et-årig dreng blev kvalt, da han fik sin frokost galt i halsen.

»Personalet taler lige nu med en krisepsykolog, og personalet bliver afhørt af politiet. Det er almindelig praksis«, siger daginstitutionschef i Ballerup Kommune, Simon Simonsen, til eb.dk.

Stod ikke til at redde

Personalet handlede ellers ifølge daginstitutionschefen hurtigt, begyndte livreddende førstehjælp og kontaktede alarmcentralen, da drengen fik sin mad galt i halsen.

En ambulance ankom hurtigt til institutionen, hvorefter ambulanceredderne og lægen overtog behandlingen. Barnets mor nåede også frem til børnehaven, før ambulancen kørte, men drengen døde ifølge daginstitutionschefen efter ankomsten til sygehuset.

I en email som forældrene til børn i daginstitutionen efterfølgende fik, understregede personalet, at man handlede hurtigt. Men drengen stod ikke til at redde.

Kommunen har tilkaldt personale fra andre vuggestuer, som nu passer børnene i Fregatten, skriver eb.dk. Samtidig arbejdes der lige nu på en vejledning til, hvordan børnenes forældre kan tale om liv og død med deres børn.

TIl Ballerup Kommunes hjemmeside siger borgmester Ove E. Dalsgaard:

»Det er et meget tragisk uheld, siger borgmester Ove E. Dalsgaard. Jeg ved, at personalet og Falck har gjort alt hvad der var muligt for at redde drengens liv, men desværre forgæves. Det er en meget ulykkelig situation for alle berørte«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce