Kritik. Talsmanden for Muslimernes Fællesråd Zubair Butt Hussain trækker paralleller til fortidens propaganda.
Foto: JENS DRESLING

Kritik. Talsmanden for Muslimernes Fællesråd Zubair Butt Hussain trækker paralleller til fortidens propaganda.

Danmark

Muslimernes Fællesråd: Det minder om fortidens propaganda

Alle muslimske mænd tages som gidsler af Lars Hedegaard, siger Zubair Butt Hussein.

Danmark

Muslimernes Fællesråd er rasende over Trykkefrihedsselskabets formand Lars Hedegaards påstande om, at muslimer føler sig i deres gode ret til lyve og voldtage.

LÆS OGSÅ

»Jeg er vant til at gå i dialog, clinch og heftig debat med folk, men det der er at amputere enhver form for saglig debat om, hvilken retning samfundet skal gå i«, siger talsmand Zubair Butt Hussein til politiken.dk:

»Det er dybt beskæmmende, at man kan tage alle muslimske mænd som gidsler. Jeg synes, det er under lavmålet«, siger talsmanden.

Bevidst stigmatisering af muslimer
Zubair Butt Hussein trækker paralleller til andre grupper, som gennem historien har været forfulgt på grund af deres religion:

»Jeg læser det som en bevidst stigmatisering af en gruppe af mennesker, og det giver mig desværre associationer til historien, som jeg ikke synes er sjove«, siger han.

»Når bestyrelsen endda støtter op ved at sige, at det er en faktabaseret diskussion, som Hedegaard er ekspert i, bliver det rigtig ubehageligt«.

»Jeg synes snarere, at det er kendskab til historien og historiens virkemidler, hvad angår propaganda, der kendetegner hans påstande. Jeg synes, det er dybt perverst«, siger Zubair Butt Hussein.

Vi tager ikke kamelen længere

Han roser K-politiker Naser Khader, præsten Kathrine Lilleør og V-politiker Søren Pind for at have klippet båndene til Trykkefrihedsselskabet, hvor de var del af det rådgivende udvalg.

LÆS OGSÅ

Hedegaards såkaldte fakta om muslimer og Islam giver han til gengæld ikke meget for - kke engang, hvis man læser de gamle skrifter ude af kontekst:

»Selvom han så slår punktvis ned, må vi stadig hverken lyve eller voldtage. Det er så dybt perverst. Og i øvrigt er der ingen moderne lærde, mænd eller kvinder, som siger, at vi skal stå i stampe og stadigvæk tage kamelen til Mekka på pilgrimsfærd - vi tager da flyet«, siger talsmanden for Muslimernes Fællesråd.

»Man skaber nogle stereotype forestillinger om muslimer. En løgn skal bare gentages tilpas mange gange, så tror folk, at det er rigtigt«, siger Zubair Butt Hussein.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  An image posted by Oscars show host Ellen DeGeneres (bottom row, 4th L) on her Twitter account shows movie stars, including Jared Leto, Jennifer Lawrence, Meryl Streep (bottom row L-3rd L), Channing Tatum, Julia Roberts, Kevin Spacey, Brad Pitt, Lupita Nyong'o, Angelina Jolie (top row L-R) and Bradley Cooper (bottom row, 2nd R), as well as Nyong'o's brother Peter (bottom row, R), posing for a picture taken by Cooper at the 86th Academy Awards in Hollywood, California March 2, 2014. The self-portrait tweeted by host DeGeneres and actors taken during Hollywood's annual Academy Awards ceremony on Sunday quickly became the most shared photo ever on Twitter. Picture taken March 2, 2014. REUTERS/Ellen DeGeneres/Handout via Reuters (UNITED STATES - Tags: ENTERTAINMENT MEDIA TPX IMAGES OF THE DAY PROFILE) ATTENTION EDITORS

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  På søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce