Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Grotesk. Jesper Langballe fra Dansk Folkeparti bliver kritiseret af Venstre og de konservative for udtalelser om muslimer. (arkivfoto)
Foto: FRANDSEN FINN

Grotesk. Jesper Langballe fra Dansk Folkeparti bliver kritiseret af Venstre og de konservative for udtalelser om muslimer. (arkivfoto)

Danmark

K og V: Grotesk Langballe går alt for langt

V og K kritiserer DF's Jesper Langballe for at stigmatisere med »rædselsfulde« påstande.

Danmark

Polariserende, konfrontative og forfladigende.

Sådan betegner Henriette Kjær fra de konservative og Eyvind Vesselbo fra Venstre de udtalelser, der i dag kommer fra Dansk Folkepartis Jesper Langballe.

Jesper Langballe anklager i en kronik i Berlingske Tidende muslimske fædre for at slå deres døtre ihjel, og for at vende det blinde øje til onklers voldtægt af pigerne.

SE OGSÅ

Men ifølge Eyvind Vesselbo fra Venstre, der sidder sidder i Folketingets udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik, er Jesper langballe holdning stærkt problematisk og stigmatiserer den muslimske befolkning i Danmark.

»Jesper Langballes udtalelser er generaliserende, og de stigmatiserer en hel gruppe mennesker, der bliver beskyldt for en masse ting, som ikke nødvendigvis er rigtigt for flertallet«, siger han til politiken.dk.

»Med Jesper Langballes ord får helt almindelige borgere jo at vide, at de både voldtager og slår ihjel, og det er en enorm forfladigelse af debatten«

»Hans udtalelser formår kun én ting, og det er at generalisere, polarisere og skabe konfrontation i det danske samfund«, siger Eyvind Vesselbo.

»upassende og groteske«
Politisk ordfører fra de konservative, Henriette Kjær, kalder overfor politiken.dk Jesper Langballes udtalelser for både »upassende og groteske«.

»Det er rædselsfuldt med de generaliseringer og formuleringer, Jesper Langballe lægger for dagen. Han skærer alle muslimer over en kam, og i Danmark har vi jo masser af muslimer, der klarer sig godt«, siger hun.

»Med Jesper Langballes ord får helt almindelige borgere jo at vide, at de både voldtager og slår ihjel, og det er en enorm forfladigelse af debatten«, siger Henriette Kjær.

»den er hel gal«
Eyvind Vesselbo mener, at de fleste mennesker vil synes, at Jesper Langballes holdning »er at gå for langt«, og at de fleste kan se, »at den er hel gal«.

Henriette Kjær er enig, og håber, at vælgerne vil tage afstand fra DF'erens meninger.

»Vælgerne kan sikre, at disse udtalelser får konsekvenser. De sammensætter Folketinget, og specielt Dansk Folkepartis vælgere må vise, at nu er det for meget af det gode«, siger hun til politiken.dk

Islamkritiske udtalelser

Det er ikke første gang, at medlemmer af Dansk Folkepartis folketingsgruppe kommer med fremmedkritiske kommentarer over for muslimer.

Da formanden for Trykkefrihedsselskabet Lars Hedegaard i december sagde, at muslimer lyver og voldtager deres egne børn, bakkede Dansk Folkepartis menneskerettigheds- og indfødsretsordfører, Søren Krarup, op om udtalelserne.

En anden fremtrædende DF politiker Morten Messerschmidt udtalte i 2007, at »alle muslimske samfund per definition er tabersamfund«.

SE OGSÅ

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce