Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Grotesk. Jesper Langballe fra Dansk Folkeparti bliver kritiseret af Venstre og de konservative for udtalelser om muslimer. (arkivfoto)
Foto: FRANDSEN FINN

Grotesk. Jesper Langballe fra Dansk Folkeparti bliver kritiseret af Venstre og de konservative for udtalelser om muslimer. (arkivfoto)

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

K og V: Grotesk Langballe går alt for langt

V og K kritiserer DF's Jesper Langballe for at stigmatisere med »rædselsfulde« påstande.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Polariserende, konfrontative og forfladigende.

Sådan betegner Henriette Kjær fra de konservative og Eyvind Vesselbo fra Venstre de udtalelser, der i dag kommer fra Dansk Folkepartis Jesper Langballe.

Jesper Langballe anklager i en kronik i Berlingske Tidende muslimske fædre for at slå deres døtre ihjel, og for at vende det blinde øje til onklers voldtægt af pigerne.

SE OGSÅ

Men ifølge Eyvind Vesselbo fra Venstre, der sidder sidder i Folketingets udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik, er Jesper langballe holdning stærkt problematisk og stigmatiserer den muslimske befolkning i Danmark.

»Jesper Langballes udtalelser er generaliserende, og de stigmatiserer en hel gruppe mennesker, der bliver beskyldt for en masse ting, som ikke nødvendigvis er rigtigt for flertallet«, siger han til politiken.dk.

»Med Jesper Langballes ord får helt almindelige borgere jo at vide, at de både voldtager og slår ihjel, og det er en enorm forfladigelse af debatten«

»Hans udtalelser formår kun én ting, og det er at generalisere, polarisere og skabe konfrontation i det danske samfund«, siger Eyvind Vesselbo.

»upassende og groteske«
Politisk ordfører fra de konservative, Henriette Kjær, kalder overfor politiken.dk Jesper Langballes udtalelser for både »upassende og groteske«.

»Det er rædselsfuldt med de generaliseringer og formuleringer, Jesper Langballe lægger for dagen. Han skærer alle muslimer over en kam, og i Danmark har vi jo masser af muslimer, der klarer sig godt«, siger hun.

»Med Jesper Langballes ord får helt almindelige borgere jo at vide, at de både voldtager og slår ihjel, og det er en enorm forfladigelse af debatten«, siger Henriette Kjær.

»den er hel gal«
Eyvind Vesselbo mener, at de fleste mennesker vil synes, at Jesper Langballes holdning »er at gå for langt«, og at de fleste kan se, »at den er hel gal«.

Henriette Kjær er enig, og håber, at vælgerne vil tage afstand fra DF'erens meninger.

»Vælgerne kan sikre, at disse udtalelser får konsekvenser. De sammensætter Folketinget, og specielt Dansk Folkepartis vælgere må vise, at nu er det for meget af det gode«, siger hun til politiken.dk

Islamkritiske udtalelser

Det er ikke første gang, at medlemmer af Dansk Folkepartis folketingsgruppe kommer med fremmedkritiske kommentarer over for muslimer.

Da formanden for Trykkefrihedsselskabet Lars Hedegaard i december sagde, at muslimer lyver og voldtager deres egne børn, bakkede Dansk Folkepartis menneskerettigheds- og indfødsretsordfører, Søren Krarup, op om udtalelserne.

En anden fremtrædende DF politiker Morten Messerschmidt udtalte i 2007, at »alle muslimske samfund per definition er tabersamfund«.

SE OGSÅ

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden