Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Opsøgende. De udenlandske prostituerede opsøger nye fortorve i København. (Arkivfoto)
Foto: Martin Bubandt

Opsøgende. De udenlandske prostituerede opsøger nye fortorve i København. (Arkivfoto)

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Socialborgmester: Svært at hjælpe illegale prostituerede

København er en international metropol på godt og ondt, mener Københavns socialborgmester.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De står i stramt tøj og faldbyder sig selv foran smarte natklubber i Kødbyen, ved forretningscenteret Scala og nu også langt op ad Vesterbrogade.

Gadebilledet i København bliver præget af stadig mere synlige udenlandske prostituerede, men det er alt for svært hjælpe dem, mener socialborgmester i Københavns Kommune Mikkel Warming fra Enhedslisten.

For København er blevet en international by på godt og ondt, mens lovgivningen stadig er skåret efter et nationalt snit.

Bundet på hænder og fødder »Vi bør tage internationaliseringen alvorligt og erkende, at der også er skyggesider«, siger Mikkel Warming.

»Flere og flere af kvinderne er ikke i Danmark på lovligt ophold, og det gør det vanskeligt for de sociale myndigheder at gribe ind. Der er mennesker, som har brug for hjælp og støtte, men vi er bundet på hænder og fødder, når de er her illegalt«, siger Mikkel Warming, der siger, han har prøvet at få loven ændret hos de seneste to socialministre.

LÆS ARTIKEL

Socialborgmesteren vil ikke give politiet skylden for, at de prostituerede har bredt sig ud over Vesterbro.

»Det ville da være rart, hvis politiet kunne løse problemet, men vi vil jo også gerne have, de laver andre ting. Og det er heller ikke let for dem, når de ikke kan stille andet op end kyle folk ud«, siger Mikkel Warming.

Bagmændene bestemmer

Det er socialordfører og medlem af Folketinget Mette Frederiksen (S) enig i. Hun mener, at prostitutionsmiljøet er fuldstændig ude af kontrol.

»Bagmændene bestemmer mere end politikerne og politiet, og de har delt byen op. For eksempel er det østeuropæere, der står ved Kødbyen og afrikanerne, der står ved Vesterbrogade. Samtidig skal nogle af pigerne efter pres fra bagmændene arbejde meget hårdt med op mod 25 kunder på en dag, og derfor bliver de meget opsøgende«, siger Mette Frederiksen.

SKRIV

Hun mener, at regeringens indsats mod kvindehandel simpelthen har spillet fallit.

»Jeg tror, et af de store problemer er, at pigerne ved, de bliver sendt hjem. Derfor samarbejder de ikke med myndighederne«, siger Mette Frederiksen.

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden