Æresdrab. Jesper Langballe fra dansk Folkeparti står ved sine udtalelser om, at muslimske fædre dræber deres døtre, mens de vender det blive øje til, når onkler voldtager pigerne. (Arkivfoto)
Foto: Jacob Ehrbahn

Æresdrab. Jesper Langballe fra dansk Folkeparti står ved sine udtalelser om, at muslimske fædre dræber deres døtre, mens de vender det blive øje til, når onkler voldtager pigerne. (Arkivfoto)

Danmark

Langballe: Islampåstande er sandheden

DF'eren Jesper Langballe vil fortsætte med at skrive og sige sin mening.

Danmark

»Alle må have deres mening, og jeg vil fortsætte med at have og skrive min«.

Sådan siger folketingsmedlem for Dansk Folkeparti Jesper Langballe i et interview med TV 2 News.

Jesper Langballe er blevet stærkt kritiseret, efter at han har skrevet en kronik, hvor han blandt andet anklager muslimske fædre for at slå deres døtre ihjel som æresdrab.

SE OGSÅ

Men det er ifølge Jesper Langballe sandheden.

»Jeg vil opnå at sige sandheden, og det er mærkeligt, at journalister bliver forundrede over, at det at sige sandheden kan være et formål i sig selv«, siger han.

»Vi skal ikke fortie de forfærdelige problemer, der er, med den religion, der hedder islam«

»At der bliver begået æresdrab på døtre, der har fundet sig en forkert mand, det behøver jeg ikke at godtgøre for, for det ved enhver avislæser«, siger han til TV 2 News.

Grove generaliseringer
Studieværten på TV 2 News konfronterede Jesper Langballe med det faktum, at der »indtil nu har været to sager om æresdrab i de danske retssale, mens man næsten dagligt ser etnisk danske fædre, der bliver dømt for incest«.

Jesper Langballe svarer, at det er nogle »meget grove generaliseringer« om danskerne, som TV 2 News kommer med.

Han tilføjer, at æresdrab er »et kulturmønster, som vi internationalt kender fra landområder, hvor der bor mange muslimer«.

Islams problemer
Jesper Langballe mener, at der aldrig kan komme en løsning på integrationsproblemet, hvis ikke man ser nogle ting i øjnene.

»Vi skal ikke fortie de forfærdelige problemer, der er, med den religion, der hedder islam«, siger han.

Han tilføjer, at han er enig med statsminister Lars Løkke Rasmussen, der i sin nytårstale sagde, at der skal gang i integrationen, og at Danmark har brug for hver eneste udlænding.

Pia Kjærsgaard kritiserer

Jesper Langballe pointerer, at det ikke er alle muslimer, der dræber deres døtre, men at der er muslimske fædre, der gør det.

Han siger også, at han har haft nogle få linjers mailudveksling med formanden for Dansk Folkeparti, Pia Kjærsgaard, omkring udtalelserne.

Hun har tidligere i dag kritiseret Jesper Langballe for at komme med »dumme og skadelige bemærkninger for Dansk Folkeparti«

SE OGSÅ

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce