Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

storrøveri. Blekingegadebanden blev fanget efter røveriet mod Købmagergades postkontor, hvor en ung betjent blev dræbt.
Foto: FINN FRANDSEN

storrøveri. Blekingegadebanden blev fanget efter røveriet mod Købmagergades postkontor, hvor en ung betjent blev dræbt.

Danmark

Blekingegadesagen skal undersøges igen

Justitsministeren er klar med en ny Blekingegadebande-kommission.

Danmark

Blekingegadesagen og myndighedernes håndtering af sagen skal undersøges af en ny undersøgelseskommission, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten onsdag.

Det har regeringen besluttet efter massiv kritik af PET-kommissionens beretning, der frifandt Politiets Efterretningstjeneste, PET, og Justitsministeriet for manglende hjælp til det almindelige politis forsøg på at opklare en stribe af bandens forbrydelser op gennem 1980'erne.

LÆS ARTIKEL

»Undersøgelseskommissionen skal afdække, om centrale myndigheder som f.eks. PET og Justitsministeriet har modvirket opklaringen og strafforfølgningen af strafbare forhold, der er forbundet med Blekingegadebanden«, siger justitsminister Brian Mikkelsen (K), der på et møde onsdag vil orientere Folketingets partier om beslutningen.

»Der er mange alvorlige påstande og beskyldninger, og vi kan som samfund ikke sidde det overhørigt, at nogen skulle have saboteret eller holdt på oplysningerne med den følge, at Blekingegadebanden kunne lave sine terroristiske aktiviteter. Det skal undersøges til bunds«, siger Brian Mikkelsen.

LÆS ARTIKEL

En af de alvorlige påstande går på, at PET undlod at give det almindelige politi oplysninger, som kunne have standset banden tidligere og dermed forhindret drabet på politibetjent Jesper Egtved Hansen i Købmagergade i 1988.

Et flertal bestående af Socialdemokraterne, SF, Dansk Folkeparti og De Konservative har tidligere fastslået, at sagen skal undersøges igen. Også tidligere operativ chef i PET Per Larsen har opfordrer politikerne til at undersøge de alvorlige beskyldninger mod PET til bunds.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce