Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Blogredaktør overfaldet ved demonstration

Trykkefrihedsselskabet kalder angrebet for venstreekstremistisk vold.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Redaktøren af den højreorienterede blog ’Uriasposten’ blev lørdag eftermiddag sammen med en ven overfaldet i forbindelse med en antifascistisk demonstration i Århus.

På ’Uriasposten’s hjemmeside fortæller Kim Møller, at han, da han filmede demonstrationen på Rådhuspladsen i Århus, efterfølgende blev angrebet af 8-10 demonstranter med flasker, spark og slag.

»De kom løbende bagfra, og vi blev begge ramt af flasker i hovedet. Jeg undveg det første slag, men umiddelbart ramt af andet og gik i jorden, og forsøgte at beskytte hovedet med hænderne«, skriver Kim Møller.

Der blev kastet to flasker Hos politiet i Århus bekræfter vagtchefen Jesper Bøjgaard over for politiken.dk en »episode« med en voldssag og et par tilskadekomne.

»Der blev kastet to flasker af nogle, som efterfølgende løb fra stedet, og som undervejs sparkede til en af de to mandlige forurettede«, siger Jesper Bøjgaard fra Østjyllands Politi.

Politiet har ingen mistænkte og kan ikke sige noget om hvorvidt, der var tale om højreradikale eller venstreradikale overfaldsmænd.

»De forurettede skal afhøres på et tidspunkt, og så må vi se, hvad vi finder ud af«, siger Jesper Bøjgaard.

12 personer blev anholdt
Demonstrationen, som gik under navnet 'Good Night White Pride’, var vendt mod den højreekstremistiske forening ’White Pride’, som blandt andet er kendt for at støtte superligaklubben AGF.

LÆS

Ifølge politiet forløb demonstrationen ellers roligt. Cirka 300 deltagere gik en runde i Århus i indre by startende på Banegårdsplads ved 14-tiden. De sluttede af på Lille Torv ved 16-tiden.

12 personer blev dog anholdt præventivt i medfør af politiloven. De blev kørt til politistationen i Århus, hvorfra de blev afhentet af de busser, som skulle køre demonstranter tilbage til København, fortæller Jesper Bøjgaard.

Blodig i en ambulance

Vagtchefen ved Østjyllands Politi vil ikke udtale sig om, hvorvidt Kim Møller er blevet overfaldet under demonstrationen.

Selv skriver Kim Møller, at overfaldsmændene gik efter hans kamera, som røg hen over asfalten. Han var blodig og blev sat ind i en ambulance.

Trykkefrihedsselskabet skriver, at de betragter overfaldet som et »skræmmende« angreb på ytringsfriheden.

»Specielt på pressens mulighed for at dække venstreekstremistiske optrin og andre aktiviteter«, hedder det.

Det har ikke været muligt at få fat i arrangørerne af demonstartionen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden